Tar Venstre-lederen i forsvar

Torgeir Anda fra Malvik forsvarer Venstre-leder Trine Skei Grande.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Fylkesleder Torgeir Anda fra Malvik i Trøndelag Venstre tar et oppgjør med stemmene i partiet som ønsker en diskusjon om Trine Skei Grandes lederskap.

– Det er rart hvor mange lettvektere som plutselig er blitt tungvektere i Venstre. Og hvor mange usentrale som blir fremstilt som sentrale i partiet, sier han til Adresseavisen.

Debatten om partiledelsen bør skiftes ut har blusset opp i lys av det skuffende valgresultatet på 3,9 prosent. Flere Venstre-politikere har allerede flagget offentlig at de ønsker en diskusjon om partiledelsen.

Fylkeslederne i Agder og Oppland Venstre har kommet med forslag til endringer i partiets ledelse. Også Unge Venstre-leder Sondre Hansmark har bedt om en ny diskusjon. I tillegg har andre kjente partinavn som Iver Norseth, Ingunn Eiken og Østein Senum tatt bladet fra munnen.

– I alle organisasjoner er det mulig å finne noen som mener ledelsen må gå. I NRK, Adresseavisen – og nå i Venstre. Jeg tror den såkalte lederdiskusjonen i Venstre gir seg om litt, når mediene mister interessen, spår Anda.

(©NTB)