Overveldet over mottakelsen på hjemmebane

Ove Øverkil (til venstre) i samtale med Jørgen Juul, en av de mange som besøkte maleriutstillingen i Kimen.  Foto: Jan Erik Sundøy

Nyheter

Allerede få minutter etter at utstillingen åpnet, hadde Ove Øverkil solgt flere bilder.

Stjørdalskunstneren er overveldet over mottakelsen på hjemmebane. Lørdag formiddag åpnet han separatutstilling i galleriet i kulturhuset Kimen. Åpningen samlet fullt hus i galleriet.

Utstillingen i Kimen blir hengende en uke.


Høster ros

– Fantastisk flott, sier Jørgen Juul.

Han er sølvsmed og veldig interessert i kunst. Juul har selv hatt Øverkil i galleriet. Flotte farger og bilder til ettertanke, sier Juul.

Han legger ikke skjul på at han er imponert over malerkunsten til Øverkil.

Overveldet

Kunstneren selv er ikke så rent lite overveldet over mottakelsen. Galleriet var stappfullt av besøkende lørdag formiddag.

Øverkil sier seg spesielt glad for at tubaspiller Øystein Baadsvik til å spille på åpningen. Baadsvik regnes som en av de aller fremste utøverne på tuba.


 

Ove Øverkil har 30 malerier utstilt i Kimen. Verkene er rimelig priset. Maleriene koster fra 6.000 til 13.000 kroner. Allerede i løpet av de første minuttene ble det klistret røde lapper på mange av bildene.

– Hva er det du ønsker å formidle med bildene dine?

– Jeg har gitt hvert bilde en tittel som kanskje forteller noe om mine tanker. Men det flotte med kunsten er at alle kan tolke og oppleve bildene selv. Det er ikke sikkert det er det samme som mine tanker. Det er det som er så flott, sier Ove Øverkil.

Mennesker, farger og lys

Han maler ofte menneskeskikkelser og bruker lyset aktivt.


 

– Jeg er opptatt av møte mellom mennesker og fellesskap, sier Øverkil.

Han bruker gjerne sterke farger og mye maling som gir en stofflighet og struktur i bildene.

Reklamemann

Ove Øverkil er født i 1942. Han er tidligere reklamemann med utdannelse fra Bergenholz Reklame Dekorasjonsfagskole i København. Øverkil hadde også billedkunstneren Kjell Ertresvaag i Stjørdal som lærer og inspirator i flere år.

Øverkil har gjennom årene hatt mange utsmyknings- og designoppdrag. Stjørdalingen har høstet flere priser i landsomfattende designkonkurranser.

Ove Øverkil har hatt mange utstillinger i Trøndelag i tillegg til utstillinger i Parkveien, Byporten i Oslo, Trondheim Kunstforening og separatutstilling i Kullo Lastegalleri i Tallin og Galleri Tautra. Øverkil fortsetter med ny utstilling på Tautra neste måned.