Søker hverdagshistorier fra krigen: – Vi vet det finnes mye der ute

– Vi håper å komme i kontakt med folk som opplevde tyskernes inntog i Norge på en annen måte en med krigshandlinger, sier Ivar Værnesbranden.  Foto: Bjørn Fuldseth

Nyheter

I år er det 80 år siden 2. verdenskrig kom til Norge. Nå ønsker Bladet å finne fram nye og upublisert historier fra krigsårene.

Det er skrevet mye om det som skjedde i vårt nedslagsfelt om det som skjedde da Norge var okkupert av tyskerne i forbindelse med 2. verdenskrig. I år er det 80 år siden krigen brøt ut, og tidsvitnene blir færre og færre.

– Det er skrevet veldig mye om selve krigshandlingene og de store hendelsene under krigen. Derfor ønsker vi nå å komme i kontakt med folk som opplevde krigsårene på en annen måte. Det må gjerne være gjennom barneøyne, sier Ivar Værnesbranden, som står bak på dette prosjektet.

Krigshverdagen

Selv om det er kampene og store hendelsene vi husker aller best, var det også en hverdag i løpet av de fem årene krigen varte.

– Vi håper å komme i kontakt med folk som opplevde tyskernes inntog i Norge på en annen måte en med krigshandlinger. Det kan være folk som måtte flytte på grunn av krigen, folk som gjemte flyktninger, eller det kan være noen som husker spesielle historier fra de fem årene, fortsetter Værnesbranden.

Ta gjerne kontakt

Nå håper Værnesbranden at det er mange som tar kontakt i forbindelse med dette prosjektet.

– Jeg ønsker å komme i kontakt med masse folk som har noe å fortelle. Det kan enten være ting de har opplevd selv, eller det kan være historier de har blitt fortalt. Vi ønsker rett og slett å formidle hvordan livet var i Malvik, Meråker og Stjørdal i perioden 1940 - 45. Vi vet det finnes mye der ute, avslutter Ivar Værnesbranden.