Stjørdaling i 30-årene har testet positivt på koronavirus

Én person har testet positivt på koronasmitte i Stjørdal.  Foto: Stjørdal kommune

Nyheter

Fredag kom det melding om at en stjørdaling er smittet av koronaviruset.

Fra før har to ansatte i Stjørdal fått påvist smitte, men begge de to tilhører Frosta kommune. Den ene jobbet for Equinor, mens den andre var ansatt på rådhuset.Vet hvor smitten kom fra

Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen opplyser at vedkommende som er smittet er i 30-årene.

– Det er en person som er hjemmehørende i Stjørdal som har fått smitte fra et kjent tilfelle utenfra. Det er altså ikke noe som svever fritt i Stjørdal, vi vet hvor han har blitt smittet fra og vi er i kontakt med smittepunktene, sier Vonen til Bladet.

Han opplyser at personen nå er på sykehuset.

– Vi har bedt om at han får en sjekk der. Jeg kan ikke svare på om han er innlagt, sier VonenHan sier at de forventet at det kom et positvt tilfelle.

– Det er ingen overraskelse. Vi har testet mange og de aller fleste har vært negative.

To smittet i Selbu

Han sier at de også følge opp to som har testet positivt i Selbu. I Meråker er det fortsatt ingen som har testet positivt for covid-19.

I Malvik er det to kjente smittetilfeller, og kommuneoverlegen uttalte fredag at det ikke var noen nye tilfeller av smitte.

De to som er smittet har ikke hatt behov for helseoppfølging og er i henholdsvis 50-årene og i 60-årene.

Nytt tilfelle på Frosta

På Frosta ble det fredag meldt om en ny smittet. Denne personen har allerede vært i isolasjon. Antall påvist smittet på Frosta er nå 23, men det totale antall syke går ned ettersom flere blir symptomfrie og kommer tilbake til hverdagen.Det er i dag tre personer fra Frosta på sykehus, melder kommunen i en pressemelding.

Krisestaben understreker fortsatt at det er svært viktig å opprettholde tiltakene som er innført, og spesielt restriksjoner på ferdsel over kommunegrensen. Dette skal begrenses til kun det som har betydning for folks helse og kritiske samfunnsfunksjoner.

Rigget egen klinikk i Stjørdal

I Stjørdal ble det fredag rigget brakker som fra mandag av skal fungere som luftveispoliklinikk. Klinikken skal gjøre en legevurdering for å avklare om det kan være koronavirus eller om det er en annen type luftveisinfeksjon. Dette gjøres for å avlaste legevakta og legekontorene. Luftveispoliklinikken blir stående på parkeringsplassen utenfor legevakta.Det er ikke mulighet for å komme til poliklinikken uten først å ha avtalt dette med legevakt eller fastlege i forkant, opplyser Stjørdal kommune i en pressemelding.