Tre av fire smittetilfeller i Stjørdal tok med seg smitten fra utlandet

Kommuneoverlege Leif Vonen i Værnesregionen.  Foto: Lars Sørnes

Nyheter

Ifølge kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, har karantenereglene for folk som kommer fra utlandet vært veldg kjærkomment i den situasjonen vi er i.

– Vi ser at disse reglene har gjort at vi har fått god kontroll på de som er smittet og at vi har fått lukket miljøene.Ingen eldre er smittet

Så langt er det ingen eldre som er smittet av covid-19.

Fredag 20. mars kom det beskjed om at den første stjørdalingen er smittet av koronaviruset. Den smittede er en 38-år gammel kvinne som tror hun har fått smitten fra en person sørpå som hun var sammen med i et 40-årslag. Denne personen hadde vært i utlandet.

Mandag 23. mars er det registrert en ny person med koronasmitte. Vedkommende er i 20-årene og kom fra utlandet. Vedkommende har sittet i karantene etter hjemkomsten.

Tirsdag 24. mars meldes det om at nok en person i 20-årene har fått bekreftet smitte. Også denne personen har smitte som kan spores til utlandsreise og har sittet i hjemmekarantene.

I dag, torsdag 26.mars , ble det bekreftet at et fjerde tilfelle av koronasmitte er registrert i Stjørdal. Dette er også en person i 20-årene.

Har vært i karantene

– De som har vært smittet så langt har stort sett fått smitten fra utenlandsreiser. De har vært på forskjellige steder, men i land som det er kjent at det har vært smitte i, sier Vonen.

Han sier at det siste smittetilfellet også har vært i karantene og at vedkommende kun har kontakt med nær familie i samme husstand.Vanskelig virus

– Vi har foreløpig ikke funnet at det har smittet videre til noen. Det er et vanskelig virus å forstå seg på. I noen tilfeller har alle i en gruppe som har reist sammen fått smitte, mens det i andre tilfeller viser seg at det ikke har smittet så lett som vi har antatt, sier Vonen.

Han sier at de så langt føler at de har kontroll på miljøene rundt de som er smittet.