Nå lanserer de planen for det omdiskuterte området

Nyheter

Torsdag 4. juni kunngjør Hommelvik stasjonsby AS framtidsplanene for Moan i Hommelvik.


 

Det ferske selskapet eies av Hommelvik Sjøside AS og Bane Nor eiendom AS, og ble etablert med formål om å bygge boliger på det drøyt 20 mål store sentrumsområdet mellom sjøen og jernbanen.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder Oddstein Rygg skal legge fram sine planer for Moan i neste uke.  Foto: Anders Fossum

 

Arkitektkonkurranse

I vinter leverte tre arkitektkontor hvert sitt bidrag i en anbudskonkurranse, og nylig besluttet utbyggingsselskapet å gå videre med forslagene fra trondheimsfirmaene Per Knudsen Arkitektkontor AS Agraff Arkitektur AS.


 

Det endelige resultatet vil selskapet presentere på en direktesendt pressekonferanse på Bladet.no torsdag klokka 11. Sendinga vil være åpen og tilgjengelig for alle.

– Det er vanskelig å gjennomføre åpne folkemøter i disse koronatider. Vi har derfor valgt å legge fram planene digitalt, sier Rygg.

Vil svare på alle spørsmål

Han legger til at det i etterkant av lanseringa vil etableres et prosjektkontor i Strømheimbygget i Hommelvik.

– Her kan alle som ønsker det komme innom og få svar på spørsmål knyttet til planene. Vi kommer til å holde åpent tre timer daglig den første uka. Samtidig vil vi etablere ei nettside med informasjon om prosjektet, sier han.

Omstridt

Utbyggingsarealet på Moan ble solgt fra Malvik kommune til Hommelvik Sjøside for 17 millioner kroner i 2013 og har siden vært gjenstand for diskusjon.

Saken fortsetter under bildet.

Frps Terje Hansen er blant de største motstanderne av den planlagte utbyggingen. Han mener det vil få store konsevenser for Hommelvikfjæra. Det avviser utbyggerne.   Foto: Trond Nøstberg

 

Politikerne i Malvik har gitt grønt lys for boligbygging, men i debattfeltet på sosiale medier og i leserinnlegg på Bladet.no har mange ytret sin motstand. Frp-politiker Terje Hansen har blant annet tatt til orde for å reversere vedtaket og bygge en park med kommunale midler.


 

Åpen for innspill

Rygg ønsker ikke å røpe detaljer i planene før på lanseringsdagen, men håper at mange blir positivt overrasket av det de får se. Utbyggeren er også opptatt av å poengtere at det ikke handler om en nedbygging av Hommelvikfjæra.

– Stasjonsfjæra  i Hommelvik er allemannseie, og det skal den fortsatt være. Mellom boligene og badestranda er det planlagt et romslig friluftsområde. Torsdag 4. juni skal vi presentere planen for friluftsområdet og invitere folk til å komme med innspill til utformingen av området, sier Rygg.