Går sammen for å skape gratis og gøyale sommeraktiviteter

Mia Bjerkan (f.v), nestleder i Meråker Røde kors, Sissel Kvarmesbakk, Leder i Meråker Røde Kors og Marita Haugen, daglig leder i Meråker Events, har mange spennende planer på gang for familier i Meråker.   Foto: Privat

Nyheter

– Det er når man samarbeider at man klarer det meste, forklarer leder av Meråker Events, Marita Haugen.

Slår seg sammen

29-åringen står bak Meråker Events, som er en forening som ble opprettet for å folk til å være mer sosiale sammen.

– Nå i år har vi fått midler tilsvarende 43.000 kroner fra Gjensidige stiftelsen til et nytt prosjekt kalt Aktiv Sommer 2020, sier hun.


 

En annen forening i bygda fikk også utdelt midler fra stiftelsen. Meråker Røde Kors fikk totalt 120.000 kroner og etter en samtale mellom foreningene, ble de enige om å inngå et samarbeid i sommer.

– Ettersom vi stort sett deler samme aldersgruppe nå i sommer, fant vi ut at det beste var å få til et samarbeid oss i mellom med tanke på midlene vi har fått fra stiftelsen, forklarer hun videre.

163.000 til aktivitet

Sammen har de to foreningene lagt i hver sin pott som til sammen ender på 163.000 kroner, for å skape mye flott aktivitet fra 1. juli frem til 30. august.

– Vi har planlagt turer til Rypetoppen Adventurepark, hesteridning, grilling og badeturer, sier Haugen.


 

Videre skryter hun av Meråker kommune, som har gitt tillatelse til å bruke Kontordammen i to måneder fremover.

– De har virkelig vært imøtekommende. Vi har fått fri disposisjon til å bruke området for å stelle i stand flere gøyale aktiviteter fremover, forklarer hun videre.

Kostnadsfritt

Aktivitetene vil være gratis og åpen for alle. Informasjon rundt arrangement og aktivitet vil legges ut på Facebook og hjemmesidene slik at folk kan melde seg på fortløpende.

– Det ble en enighet om at den beste løsningen vil være å holde det åpnet. Slik blir det litt første mann til mølla, sier hun.


 

Det er blitt satt en aldersgrense fra 0 til 19 år, selv om Haugen mener at alle er velkommne. Her er foreldre, foresatte og besteforeldre hjertelig velkommen til å være med.

– Vi gleder oss og er ivrige på å sette i gang. For oss som driver med frivillig arbeid er glade og fornøyde fjes den store belønningen, det gir veldig stor glede, forklarer hun videre.