Nå gjør de endringer på melkekartongen

Tine skroter plastkorka på melkekartongene sine og relanserer brett og bøy-åpningen.   Foto: Gorm Kallestad

Nyheter

Tine relanserer den klassiske melkekartongen. Det skriver selskapet i ei pressemelding onsdag.

Melkekartongene er allerede 100 prosent fornybare, både kartong og plastkork. For å redusere klimaavtrykket ytterligere lanserer Tine sin økologiske melk i en enda mer miljøvennlig kartong.

Klassisk åpning

I tillegg erstattes den fornybare plastkorken med en forbedret utgave av den klassiske åpningen med brett ut og bøy helt tilbake.

– Vi er utrolig spent på hvordan det norske folk tar imot den moderne versjonen av den nostalgiske kartongen vår. Tine er den første aktøren i Norge som fjerner den fornybare plastkorken, forteller Bjørn Malm, leder for bærekraft i selskapet.

Ingen holdbarhet

De klassiske kartongene hadde et langt liv på norske frokostbord. Den første utgaven kom allerede i 1959, men kartongen ble introdusert for det norske folk i stor skala fra begynnelsen av 80-tallet. 

– Tines melkekartong er vår trofaste hverdagshelt. Hver detalj er gjennomtenkt, og det er det også denne gangen. Kork eller ikke kork har ingen påvirkning på holdbarhet. Så lenge kartongen lukkes holder melka seg like godt, understreker Malm.

Detaljer

Den moderne versjonen av kartongen mange har minner om er også en forbedret utgave når det gjelder funksjonalitet. Åpne og lukke funksjonen er perfeksjonert ned til minste detalj, heter det i pressemeldinga.

– I tillegg kan det kanskje skape en god samtale rundt frokostbordet med både små og store som minnes Tines emballasje fra tidligere dager eller våre miljøvennlige løsninger i dag, avslutter Malm.