Ved neste års feiring kan det vanke et aldri så lite jubileum for formannen i 17. mai-komiteen på Ytre Malvik, Knut Radmann. Så langt har ingen meldt seg til å ta over vervet han har innehatt i 19 år på rad. Tidligere i år gikk han ut og annonserte at han gir seg etter årets feiring.

– Ja, det har vært planen de to siste årene. Jeg skulle gå av etter 17 år og nå er det 19 så kanskje jeg skal holde på det blir 20, sier han med et smil.

Viktig med tradisjoner

– Ingen har meldt seg og det synes jeg er litt trist. Vi kan jo ikke la nasjonaldagen vår gå til spille. Noen tradisjoner må vi ha videre, sier han.

Radmann sto som vanlig klar til å ønske velkommen da toget ankom Viksletta i ettermiddag.

– Det er veldig trivelig med mye trivelige folk som er med, og alle vet hva de skal gjøre. Det er rett og slett artig og det er vel derfor det er vanskelig å gi blaffen og, mener han.

BILDER | På linken under ser du bildeserie fra 17. mai-feiringen på Vikhammer! (Tilgjengelig for abonnenter)

Og formannen er populær, noe han fikk bevis på da toget startet fra Malvik kirke i formiddag.

Nye 20 år

– De rundt meg sa jeg fikk ny 20-årskontrakt, men det må jeg vel diskutere litt med dem, ler han.

– Men om ingen melder seg må jeg bare fortsette.

17. mai på Vikhammer opprant i strålende sol, noe som satte sitt preg på stemningen.

– Det er ikke så mye folk i år som det bruker å være, men det beror nok på at det er langhelg. Godvær og mange reiser bort, men det er kjempebra at alle er som er her har kommet, og vi skal nå få det trivelig i alle fall, slår han fast.

Tradisjonsrikt

Nydelig vær, og mange blide festpyntede mennesker på Viksletta da 17. mai-toget for Ytre Malvik gjorde sin ankomst. Ved Malvikhallen var det tradisjonen tro salg av popcorn, brus og sukkerspinn i tillegg til kafeteria inne i hallen.

Dagens appell var ved Ingard Fjeld-Olsen og Katrine Fillingsnes fra 8. trinn ved Vikhammer ungdomsskole.

Utover ettermiddagen er det duket for  leker for barna på de tre barneskolene. I tillegg vil det være et eget program i samfunnshuset der orfører Ingrid Aune (Ap) står for dagens festtale.