Vår lokale venstreleder Leif Eggen tok imot Skei Grande og tok henne med opp til Hjelseng Gård for å møte gründere.

– Det her er veldig artig. Jeg er på en gründerturné, hvor vi har møtt flere hundre gründere i Norge, sier Trine Skei Grande.

– De er målgruppen?

– Ja, jeg tenkte på hvem kan jeg treffe på sommeren når jeg avlyser sommerferien. Og da tenkte jeg at gründere er en gruppe som ikke tar sommerferie. Også er gründerne en av hovedsakene i valgkampen. Det å kutte arbeidsgiveravgift i startfasen, de første fem ansatte i de første tre årene i en bedrift. Også er det å få til en tryggere å starte en bedrift. I dag har man dårligere sykelønn, dårligere pensjon og mer skatt enn arbeidstakere. Dette er viktig for oss å promotere. Både at vi har fått til noe bedre på sykelønn og omsorg for egne bar, men det er fortsatt mye igjen i forhold til arbeidstaker, slik at det er mer rettferdig for dem som skaper arbeidsplasser.

– Hva synes du om det du ser her på Hjelseng gård?

– Det er bra tenkt å slå sammen flere bedrifter. Man får en helt annen synergi. Ideen kommer fra Rørosmat som har blitt stor på å slå sammen ølbryggerne, ysterne. Å få til distribusjon og gode miljø. Når en privatperson gjør det, så er det spennende tenkt. Det er artig, sier venstreleder Trine Skei Grande.