–Jegerne er allerede på hyttene og har fine jaktdager. Nå har dugnadsfolket vært på flere av hyttene med mer proviant, sier daglig leder i Nord-Trøndelag Turistforening, Nina Pettersen.

Stor innsats

DNT friluftsliv er i vinden og det er Pettersen veldig glad for.

–Det er vanskelig å gi konkrete tall på ferdsel i fjellet utover høsten. Men når været er slik som det er nå da ønsker folk å være ute og gå i fjellet, sier hun.

Brukerne av DNT-hyttene kan takke flittige dugnadsfolk for at det er så enkelt å komme seg til flotte hytter på fjellet. Merking av stier, vedlikehold av hytter og bruer og organisasjonsarbeid blir som oftest gjort på dugnad i Den Norske Turistforeningen. I 2015 økte dugnadsinnsatsen med over 40.000 timer, og til sammen utgjorde dugnadstimene over 600.000 timer i fjor.

–Det er veldig mange som jobber dugnad for oss. Vi har 130 personer som står fast på listene våre, sier Pettersen.

Flere hyttebrukere

DNT har flere selvbetjente hytter som skal vedlikeholdes i Stjørdal og Meråker. Turglade folk kan blant annet velge mellom kvitfjellhytta som ligger sørøst for Gråvatna og Kvitfjell i Stjørdal kommune, bjørneggen som ligger ved Rotvoll i Stordalen i Meråker, prestøyhytta som ligger innenfor grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, angeltjønnhytta som ligger i østre enden av Fjergen, få kilometer fra grensa mot Sverige og ferslia som ligger i Fersdalen i Meråker med utsikt over innsjøen Feren.

–Folk er flinke til å bruke hyttene. Vi har som DNT ellers i landet erfart at det har vært en veldig positiv økning i bruk av hyttene. Så vi må bare fortsette å brette opp armene og være flink til å tilrettelegging. Vi har mye å gjøre til vinteren, sier Pettersen.

–Vi vet at det er mange meråkerbygg og stjørdalinger som går mye i fjellet og som har glede av det. Det er stor dugnadsånd og vi ønsker flere engasjerte velkommen, sier Pettersen.