Det varsler Statens Vegvesen om i en pressemelding fredag.

De skriver at arbeidet med brua betyr at det blir manuell dirigering over brua i ett kjørefelt nattestid fra søndag 11. juni til torsdag 15. juni fra kl. 22:00 til kl. 06:00.

Ett kjørefelt

– Vi må stenge ett felt for å gjennomføre disse arbeidene. Det blir da manuell dirigering. Utenom angitt arbeidstid så vil trafikken gå som normalt, men med forvarsling av humpete vegbane. Fredag 16. juni vil det være delvis manuell dirigering på dagtid på grunn av de avsluttende asfalteringsarbeidene, sier byggeleder for arbeidene Håkon Ødegård Alstad i pressemeldingen.

Han beklager ulempene stengingen medfører for trafikantene, men sier at dette er helt nødvendig arbeid som vil forlenge bruas levetid.

Vis hensyn

– Det er viktig at trafikanter tar hensyn til dirigenter og arbeidere, følger anvisningene og er oppmerksomme på dette arbeidet. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste, understreker Alstad.

Arbeidet som skal gjøres er å reparere bruplaten. Det skal legges membran og det skal asfalteres.

– I og med det skal asfalteres må vi også senke tilstøtende vei for å få en fin overgang. Tidligere har brua fått ny kantdrager og nytt rekkverk ble montert desember 2022. På grunn av årstiden har vi ikke kunnet avslutte arbeidene på brua med asfaltering før nå. Asfalten ble frest vekk i desember 2022. Vi beklager at dette har tatt tid, sier Alstad i pressemeldingen. Hovedentreprenør er Consolvo, med Veidekke, Meråker Betong, AV-Nor og Trøndelag Freseservice som underentreprenører.