Episoden skjedde en kveld i juni i fjor.

Forleden møtte stjørdalsmannen i tingretten siktet for brudd på småbåtloven. Mannen som er i begynnelsen av trettiåra, innrømmet alt og erkjente straffskyld.

Mannen ble tatt av politiet etter at han hadde kjørt fritidsbåt langs Trondheimsfjorden fra Leksvika til Muruvika. Utåndingsprøven som ble tatt av ham en time etter kjøringen, viste en verdi på 0,95 milligram alkohol per liter luft. Det tilsvarer en promille på minst 1,8.

Under straffeutmålingen la retten vekt på at stjørdalsmannen hadde kjørt båten over en lengre strekning med høy promille. Retten peker også på at det var tre passasjerer om bord i båten.

Det oppsto ikke konkrete faresituasjoner, men retten peker på at båtkjøringen hadde et betydelig skadepotensial. Retten mener det også er skjerpende at samme mann er dømt for å ha kjørt småbåt med motor i rus i 2015.

Straffen ble satt til betinget fengsel i 21 dager. Det betyr at stjørdalsmannen slipper å sone. Betingelsen er at han ikke begår nye lovbrudd i prøvetida på to år. Mannen ble også dømt til å betale en bot på 12.000 kroner.

Samtidig ble han ilagt sperrefrist for båtførerbeviset med et og et halvt år.

Stjørdalsmannen vedtok dommen på stedet da den ble lest opp for ham på slutten av rettsmøtet.