Svært allsidige Helge Eide er siste skudd på trafikklærerstammen hos Bjørgs Trafikkskole. Han ble i sommer ferdig utdannet trafiklærer ved trafikklærerutdanningen ved Nord Universitet i Stjørdal og er nå lærer for elever som skal kjøre opp til bil og bil med tilhenger. I august starter han på videreutdanning for å bli kjørelærer til motorsykkel også.

Allsidig bakgrunn

Som sagt så er det en svært allsidig bakgrunn han har, Stjørdals ferskeste kjøreskolelærer. Nå følte han på at han manglet en formell utdanning, selv om han har fagbrev som yrkessjåfør i lomma fra før. Han er også ansatt i halv stilling hos Berg Begravelsesbyrå, og det skal han fortsette med.

- Jeg deler uken med to og tre arbeidsdager hos Berg og her på Bjørgs. I tillegg er jeg frilans tv-fotograf og jobber på Lerkendal når det er Rosenborg-kamper.

Eide har bakgrunn som bussjåfør, og han har jobbet i mange år som flyvert i SAS. Han visste vel at det var stor sjanse for å få jobb hos Bjørgs Trafikkskole etter endt utdanning i sommer.

Sprek bestefar

- Jeg kjørte opp hos Bjørgs selv, på 18-årsdagen min i 1986. Jeg har kjent Bjørg i alle år og hun har spurt flere ganger når jeg skulle bli trafikklærer, forteller han halvannen uke ut i ny jobb.

Det er allerede travle arbeidsdager som lærer, og han liker at det er variert arbeidsdag.

- Elevene varierer fra helt nybegynnere til mer erfarne sjåfører. Da vi var elever på trafikklærerutdanningen hadde vi med de samme elevene under hele skoleløpet.

Når Eide ikke er på arbeid, noe han ofte er, så er det familien og småbruket hjemme i Sorta som opptar han. Han har tre voksne døtre, kone og to barnebarn. Skulle det bli noe tid til overs er det motorsykkel og sorten er Honda Africa Twin. For noen år siden var han med og kjørte motorsykkel helt fra Mali i Afrika og hjem til Stjørdal.

- Døgnet er litt for kort, sier positive Eide om egen hverdag.

Noe sommerferie blir det ikke i år. Ny jobb og travle dager på kjøreskolen vil prege sommeren til Eide.

Vi er heldige

Bjørg Reitan, daglig leder i Bjørgs trafikkskole føler seg heldig som fikk Eide med på laget når hun skulle utvide og ansette en ny lærer i sommer.

- Det er en fin kompetanse at han er så allsidig. Han passer fint inn i teamet vårt. Vi er heldige som fikk han med, skryter sjefen Bjørg sjøl.