Sverre Inge Lystrup Ness har de siste dagene markert seg kraftig med å mobilisere for Malvikstien på sosiale medier. Søndag kunne ildsjelen fra Hommelvik Guts invitere til tur-dugnad i kompaniskap med Kristin Sjöberg fra fritidsklubben Globusen.

Representanter fra blant andre Mandagsklubben, Vi invalide og Tjukkasgjengen samlet seg for å gå den populære turruta, med mål om å få sanket flest mulig stemmer helt på tampen av avstemningen som avsluttes fredag.

Går “all in”

– Når jeg først brenner for noe må jeg gå “all in”. Enten det eller så er det ingenting, gliser Sverre.

– Det jeg brenner for her er jo den universelle utforminga. Og at det er i Hommelvik. Det engasjerer meg mye. Og formen, det med konkurranse, det synes jeg er spennende, sier han.

Kristin Sjöberg lokket med utlodning av fruktkurv. Foto: May E. Lund

Malvikstien lå lenge i tet men er i skrivende stund forbigått av Madonnastien i Buskerud som leder med knapp margin.

Stjørdalingene er med

– Akkurat nå ligger vi cirka 20 stemmer etter. Da jeg dro hjemmefra hadde vi 4080 stemmer og Madonnastien hadde 4100, forteller Ness engasjert.

– Er det lett å få malvikingene engasjert?

– Ja jeg opplever det. Og akkurat nå opplever jeg også at stjørdalingene engasjerer seg. Det synes jeg er artig og interessant. Og det er klart - at dette er nær sagt like mye nærområde for Stjørdal som for de som bor i Ytre Malvik. Det synes jeg er kjempestas.

Viktig å komme seg ut

Den universelle utforminga hadde hovedfokuset under søndagens mobilisering. Lennart Røsten fra Byåsen i Trondheim er rullestolbruker og roser turstien.

– Jeg er funksjonshemmet og er med i dag på grunn av det. Jeg synes det er bra her, det er veldig fint å kjøre med stol. Men det kunne kanskje vært mer tilgjengelighet ned til sjøen. Det hadde vært fint om det var mulig, sier Lennart og fortsetter:

– Jeg er veldig glad i frisk luft og det er veldig viktig for meg å komme meg ut for jeg er veldig glad i naturen.

Han ønsker seg flere muligheter for funksjonshemmede.

Her kan du stemme for Malvikstien

– Det er jo en del i Trondheim. Du har Ladestien og Haukvannet og litt forskjellig. Men det kunne gjerne vært flere, sier han.

Pølser og musikk

Grått vær og regn fra formiddagen av gjorde nok sitt til at det var litt færre turgåere enn vanlig langs turstien søndag. De som likevel hadde valgt å tilbringe søndagen til fots ble møtt med gratis pølser og kaffe i Muruvik. I tillegg ble det underholdning i form av sang og gitar ved Håkon Renanger midtveis i ruta.

Fredag 31. august blir det klart hvem som går av med seieren i kampen om Norges beste turrute. Fylkesvinnerne går i tillegg videre til en superfinale som går av stabelen i mars neste år. Du kan gi din stemme til Malvikstien på turrute.no

Kristin Sjöberg lokket med utlodning av fruktkurv. Foto: May E. Lund
Også de unge mobiliserte. Fra v. Leon Kråkmo, Kevin Stav Langli, Audun Mauseeth og Camilla Refsnes. Foto: May E. Lund