Ølet fra Stjørdal er med i siste runde i klassen årets tradisjonsøl. Stjørdalingene konkurrerer mot ølet Nøgne Ø Norsk Høst fra bryggeriet Nøgne Ø Det Det Kompromissløse Bryggeri A/S i Aust-Agder og ølet Vestlandskyss – Bringebær Saison fra Lysefjorden Mikrobryggeri i Hordaland.
– Dette går over all forventning, smiler bryggerisjef Halvard Andresen i Stjørdalsbryggeriet.
Det er ikke lenge siden kaffeporteren Hausen fra Stjørdalsbryggeriet tok gullmedalje under en internasjonal øl-festival i København.
LES OGSÅ: Gull til Stjørdalsbryggeriet
Finalen i Det norske måltid 2016 foregår i Stavanger på nyåret.
– Dit skal vi selvsagt reise, sier Halvard Andresen.
Han gleder seg over at bryggeriet i Stjørdal har fått veldig god respons både på det mørke Hausten og tradisjonsølet Okkelberg. Hausten er i ferd med å bli utsolgt på Vinmonopolet og Stjørdalsbryggeriet skal snart levere en ny ladning.
Bryggeriet er også i samtaler med Vinmonopolet om å levere Okkelberg-ølet til jul.
Som om ikke det er nok, er øl-entusiastene i Stjørdal i ferd med å ta fram et juleøl også.
– Juleølet brygges i butikkstyrke og blir æ finne i butikkhyllene nærmere jul, sier Halvard Andresen.
LES OGSÅ: Leverer øl til 164 vinmonopol
Ølet får navnet «Vårres Juleøl». Andresen karakteriserer juleølet som et mellommørkt amber krydderøl som bryggeriet har store forhåpninger til. Stjørdalsbryggeriet holder til ved Hjelseng gård i Stjørdal.