Torsdag ble det oppdaget at store deler av utstillingsområdet på Frigården har blitt utsatt for grovt hærverk med bil. Naboer har observert at det var kjøring på området sent onsdag kveld.

Var finplanert

– I fellesprosjektet med LS2018 var dette området påkostet til sammen flere millioner kroner i grunnarbeid. Det er Forsvaret som er grunneier her, men nå hadde vi leid entreprenør som hadde laget et toppdekke som var så fint at det tilfredsstiller et messeområde. En kunne gå i stiletthæler her, viser en oppgitt Ole T. Hofstad.

Han konstaterer at et område på om lag fem mål er kjørt opp med kjøretøy i svært høy fart. Det vises spor etter runde på runde i grusen, og den grove grusen som lå under toppdekket er kjørt opp i overflata.

Store kostnader

– Nå må vi leie inn entreprenør igjen til å preparere, planere og legge nytt toppdekke her. I tillegg må den asfalterte biten kostes med feiemaskin for all grusen som er spøla opp her. Vi snakker om kostnader på flere titusener for Agrisjå. Jeg skal anmelde hærverket i dag, sier daglig leder Hofstad.

– Be om unnskyldning!

Hofstad vet ikke hvem som står bak hærverket, men konstaterer at de neppe har vært redde for bilene sine. Mye av området er kjørt opp i tydelig høy fart. Rundt en parkert tilhenger er det spor etter kjøring i høy fart rundt og rundt.

– Noen vet hvem som har gjort dette. Kom til meg og be om unnskyldning så skal vi legge vekk politianmeldelsen, sier Hofstad.