– Vi har ventet lenge på dette kulturhuset. Kulturlivet på Vikhammer har vært tålmodig.

Det sa ordfører Ingrid Aune (Ap) da hun lørdag ettermiddag foretok den offisielle nyåpningen av Ytre Malvik samfunnshus på Vikhammer.

– Vi har hatt et  kulturråd som virkelig har gått i bresjen for å få dette til. De har kjempet på med frivillig innsats. Jeg har lyst til å gi en særskilt honnør til Kulturrådet som har vært uvanlig realistisk og løsningsorientert for å skape en bedre kulturarena her på Vihammer, fremholdt ordføreren under åpningtalen.

Langvarig engasjement

Kommunen tok over driften av huset i 2003. Allerede den gang kastet den mangeårige lederen av Malik kulturråd og merittert revyskuesspiller Bjørn Stuevold seg aktivt inn i kulturdebatten, og var med å påvirke at samfunnshuset fikk tildelt midler til møbler og oppussing, fortalte Aune.

– Kulturlivet er for å gi mening, utfoldelse og opplevelser. Det er kanskje ikke for å tjene penger, men det er ikke alltid bare det vi skal leve av som er viktig, vi må jo ha noe å leve for, fremholdt Aune før hun overlot ordet til Stuevold, som var konferansier for kvelden.

Kulturfest

– Dette er, som ordføreren var inne på, en festdag. Og da celebrerer vi, åpnet Stuevold. Med det kunne han ønske velkommen til den mer enn to timer lange kulturfesten der et bortimot samlet kulturliv  fra Ytre Malvik var møtt frem for å bidra til feiringen av det nyrenoverte kulturhuset.

Saken fortsetter under bildet.

Mektig: Malvik blandakor og Malvik musikkorps under Carmina Burana. Foto: May E. Lund

Vikhamar og Saksvik skolekorps, Malvik musikkorps, Malvik blandakor og Saksvik teaterlag var blant lørdagens bidragsytere til gratis-forestillingen som gikk av stabelen foran en bortimot fullpakket sal.

Variert program

Publikum fikk også se utdrag fra kulturskolens forestilling Emil i Lønneberget som settes opp i samfunnshuset førstkommende onsdag. Og godbitene var flere:

Trygve Stuevold fremførte Hans Børlis dikt "Louis Armstrong", i nydelig samklang med Malvik musikkorps, vakkert og nedtonet. Gåsehuden spratt da søskenparet Odd Strandheim og Elin Karpinski Strandheim, henholdvis korist og dirigent for Malvik blandakor, fremførte duett fra musikalen Phantom of the Opera.

Saken fortsetter under bildet.

Dugnad:Festforestillingen samlet aktører fra kulturlivet i hele Ytre Malvik. Foto: May E. Lund

Blandakoret hadde også en mektig fremføring av Carmina Burana (Carl Orff) som gledet salen til tilrop og stor applaus.

Gratisforestilling

Det ble muntert i salen da Brødrene Stuevold entret scenen på jakt etter en bortkommen kakespade, denne gang som sine alter ego Turid & Bjarne fra Saksvikrevyen. Et fornøyd publikum takket med trampeklapp etter avslutningsnummeret der samtlige aktører samlet seg på scenen for Queen-klassikeren "Somebody to love, med Monica Sørngård som forsanger.

Festforestillingen var gratis for publikum og er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Malvik kulturråd og kulturetaten i Malvik kommune. Malvik husflidslag og Malvik kunstforening bidro med utstilling under arrangementet.