Etter å ha vært på husjakt en periode valgte rådmann i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård og samboer Stig Inge Eikemo å kjøpe ny bolig i Ranheimsfjæra i Trondheim. Siden Slungård fikk jobben som rådmann har hun for det meste bodd på familiehytta i Meråker.

Nå, som hun sjøl sier, skal hun samle flokken sin i fjæra på Ranheim.

Nærmere familien

–Vi overtok leiligheten nå på mandag, og som du ser har vi ikke rukket å møblere noe foreløpig. Det blir en forskjell for oss som kommer fra leilighet på ett plan i Oslo og hit med tre etasjer og trapper, sier Slungård mens hun viser frem den vel 170 kvadratmeter store rekkehusleilig-heten fordelt på tre etasjer. Familien har betalt 8,8 millioner kroner for å få nøklene til boligen.

–Mens jeg har vært på husjakt har det vært et mål å komme nærmere hele familien. Hensynet til ungene som bor i Trondheim ble avgjørende for det valget vi har tatt. Her på Ranheim bor datter Kristin, sammen med sin pappa, bare noen hundre meter unna der vi flytter inn. Det samme gjelder eldstemann av ungene, som skal bo hos mor mens han venter på sin nye leilighet her i Ranheimsfjæra, sier Anne Kathrine Slungård.

Godt kjent i området

–Her har vi Ladestien og sjøen rett utenfor vinduene, og her er det flott utsikt og sol nesten hele døgnet midt på sommeren. Barneskolen og friidrettshallen ligger like ved og det er bra med butikker og servicetilbud i denne nye bydelen. Her er det tett med barnefamilier. For Gabriel (5) blir det kort vei til skolen, og for Inge August (2) når det er tiden for skolegang også for ham, sier hun.

–Dette skal bli bra, og jeg er godt kjent i området fra før. Jeg bodde 15 år på Reppe før det ble flytting til Oslo. Når jeg velger bosted er det med sikte på å bo her i hvert fall til de minste er ferdige med grunnskolen, sier Slungård.

Hensynet til de eldste barna, som i dag bor i Trondheim, var tungtveiende da Anne Kathrine og familien valgte Ranheim. Her sammen med minstemann Inge August (2). Foto: Trond Nøstberg

God utsikt til Stjørdal

–Er det ikke en forventning om at rådmannen bør bo i Stjørdal?

–Det kan være, men det er ikke noe krav, og fra balkongen har jeg god utsikt til Stjørdal, sier hun med et smil.

–Både arbeidsvei og det at vi har hytte i Meråker var med i vurderingene. Men nå ble det hensynet til å kunne bo nær de eldste barna som ble avgjørende. For Stein Inge er det også praktisk å bo her på Ranheim, sier Slungård.

Pendler til jobb

–Jeg vil pendle noe til kontoret i Oslo, men bedriften har også kontor med mange ansatte i Trondheim. Der vil jeg ha kontorplass noen dager i uka, sier Stig Inge Eikemo.

Rådmannen vil bli dagpendler og vil ofte være en av passasjerene på ekspressbussen mellom Ranheim og Stjørdal.

–For min del blir det praktisk å ta bussen til og fra jobb, men jeg må nok bruke bilen noen ganger også. Toget er ikke det beste alternativet så lenge det ikke er stoppested her på Ranheim. Da blir det for langt å kjøre til nærmeste stasjon, sier Slungård.