6. juni la Rune Sagen (45) fra Hell ut et bilde på Facebook. Der var han uten klær mens han sto i elva og fisket. Videre utfordret han flere andre til å gjøre det samme. De som ikke tok utfordringen, måtte sende en pengegave til Redningsselskapet.

Dermed var det i gang, og nå har hele Norge kastet seg på nakenfisking.

– Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle ta av så mye. Jeg trodde iallfall ikke at media skulle kaste seg på, sier Rune Sagen.

– Helt vilt

Ideen til stuntet fikk 45-åringen da han satt på butikken Best Fiske i Stjørdal sentrum.

– Plutselig fikk jeg en idé som jeg luftet til de andre jeg satt sammen med. De var positive, og da «gunnet» jeg bare på, forteller han.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Utelukkende positivt. Det er helt vilt. Jeg får meldinger fra fjern og nær og mange venneforespørsler på Facebook fra folk som jeg ikke kjenner, sier Sagen, som passer på å forteller at han er singel.

– Det har vært noen henvendelser fra kvinner, men jeg er hard to get, sier han og ler.

Skal fullføre prosjektet

Rune Sagen har figurert mye i media med nakenfiskingen. Adresseavisen, Dagbladet, VG og nå sist «God morgen Norge» på TV2 fredag formiddag.

– Jeg skal fortsette å bistå med det som trengs, må jo fullføre prosjektet jeg har startet. Men jeg tror det blir lite nakenhet fra meg i tiden som kommer. Tror det er nok. Nå vil jeg bare fiske og ha det artig, sier Sagen.