I kveld, onsdag, er det premiere på NRKs nye dramaserie «Kampen for tilværelsen». Der spiller Trine Wiggen (46) fra Stjørdal én av hovedrollene.

– Jeg er kjempespent på mottakelsen, sier hun til bladet.no.

Se klipp fra TV-serien i videovinduet øverst!

Empati-svikt

Stjørdalskvinnen spiller rollen som den ambisiøse legen Karianne, som ikke er spesielt empatisk verken som lege eller menneske.

– Karianne skjønner ikke at folk kan bli lei seg av det hun sier og gjør. Hun er veldig ambisiøs og har det travelt i hodet, noe som fører til at hun ikke legger merke til hvordan andre har det til tider, sier Trine Wiggen.

– Hun kaller en spade for en spade og pakker ikke inn ting. Karianne bruker ikke energi på å få fram budskapet sitt, hun sier heller ting rett ut, legger hun til.

Rollefiguren er gift med Hugo, som spilles av Mads Ousdal.

Flau

Ifølge Trine Wiggen blir Karianne aldri flau eller ille berørt av væremåten sin.

– Det var artig å spille litt hensynsløs og usympatisk, selv om det ikke er noe jeg har lengtet etter, sier hun og smiler.

46-åringen kan ikke si at hun kjenner så mye igjen av seg selv i rollen.

– Jeg skal love deg at jeg hadde blitt flau hvis jeg personlig hadde vært i hennes situasjoner, og jeg ble flau over henne noen ganger under innspillingen. Jeg vil jo ikke at folk skal bli bli lei seg, det er fælt når noen blir såret. I motsetning til rollefiguren min mener jeg at jeg har en godt utviklet empatisk sans.

Pinlig og rart

Det skal vises åtte episoder av «Kampen for tilværelsen» på NRK1 i høst, mens åtte nye episoder skal sendes i 2015.

Det er forfatterne Erlend Loe, Per Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen som har skrevet manuset.

– Det er en dramaserie, og innimellom oppstår det mange rare situasjoner som kan oppfattes som humor. I utgangspunktet er det ramme alvor, uansett hvilke sinnsyke situasjoner man kommer opp i, forklarer Trine Wiggen.

Det er underspilling og underdrivelse, og i blant kan det bli både pinlig og rart.

– Artig

TV-serien handler om den unge, polske akademikeren Tomasz som reiser til Norge for å hente penger fra en far han aldri har truffet. Etter hvert kommer han i kontakt med en privilegert og velmenende gruppe borgere i et av Oslos bedre strøk.

Menneskene her er sunne, hyggelige, miljøvennlige og hoverer ikke med pengene sine. Her er det mye skjult rikdom. Ved første blikk kan man tenke at sånn bør Velstands-Norge se ut. Men under overflaten finnes likevel problemene.

– Det var veldig artig å spille inn serien. Jeg storkoste meg, sier Trine Wiggen.

LEGE: Trine Wiggen spiller rollen som legen Karianne, som ikke har mye empati for andre mennesker. Foto: Thomas Ekström/NRK
UNDERSPILLER: Rollekarakterene i TV-serien underspiller og underdriver. Da kan det oppstå mange rare situasjoner. Fra venstre: Christian Skolmen, Marit Adeleide Andreassen, Mads Ousdal og Trine Wiggen. Foto: NRK