– Vi var lurest. Alle løp mindre, men spilte ballen mer. Det ga resultater, sier Karstein Sandvik.

Han er nestleder i fotballavdelingen i IL Varden Meråker og hadde ansvaret for fotballturneringen på Vardetun onsdag kveld. Foruten de gamle storhetene til meråkerlaget stilte asylmottaket på Fossen to lag og politiet.

Sklitaklinger

Etter et tett og jevnt gruppespill der alle lagene spilte mot hverandre, gikk oldboysherrene av med seieren i finalen med 4-0 over ett av lagene fra asylmottaket. Politiet vant 3-0 i bronsefinalen.

– Vi oppnådde litt av hensikten med kvelden, som var å bli mer kjent med miljøet på Fossen. Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger på arrangementet, noe som er utrolig gledelig, sier Karstein Sandvik.

Rundt 100 tilskuere møtte opp på Vardetun og skapte god stemning.

– Jeg hadde en peptalk med lagene før vi startet, og snakket om fair play. Men uansett hvor gammel man er, så ønsker man å vinne. Det gjenspeilet seg på fotballbanen. Jeg tror politiet hadde flest sklitaklinger i løpet av kvelden. Sporty og artig gjort av dem å stille opp. Jeg må også berømme politiet for at de som eneste lag stilte med kvinner, og de var gode, forteller Sandvik.

– Kjempesuksess

Meråker-lensmann Berit Johanne Eidsmo er ikke skuffet over at det ikke ble turneringsseier til ordensmakten.

– Neida, det var tett og jevnt og vi vant jo faktisk bronsefinalen. Det ble en kjempebra kveld, og det var overraskende mye folk som kom. Og heiagjengen fra mottaket skapte mye liv. Det er allerede snakk om et returoppgjør, sier hun og smiler.

Kvelden ble avsluttet med grillmat til alle fotballspillerne.

– Det ble en kjempesuksess, understreker Karstein Sandvik.