– Vi er ikke på måltallet ennå. Men nå er det satt i gang salg på to andre områder. Noen deadline har vi ikke, men vi har håp om å komme i mål med nødvendig antall kontrakter, sier Rune Frengen, talsmann for fiberkomiteen på Sørsida i Meråker.

Spleiselag

Denne prosjektkomiteen arbeider for å få ført fram fiberkabel til sørsida i Meråker, i områder som Egga, Tømmeråsmyra, Fossbakkan, nedre del av Torsbjørkdalen og deler av Dalådalen.

– Det er et gedigent spleiselag mellom Nord-Trøndelag E-verk (NTE), fylkeskommunen og Meråker kommune som gjør det mulig å gjennomføre et slikt prosjekt til en overkommelig pris. Men folk er litt trege med å melde seg på, sier han.

Nye områder

Nå er det etablert en tilsvarende prosjektkomité for å få ført fram bredbånd fra Grøbba og utover i retning Krogstadgrenda.

– Foreløpig er det ikke satt noen deadline, og vi har som sagt håp om å komme i mål. Det er egne fiberkomiteer som prøver å selge inn tanken innenfor hvert enkelt område. NTE har også invitert til orienteringsmøter, men oppmøtet her har ikke vært det aller beste, sier Frengen.

God handel

Han syns det er lagt på bordet et økonomisk tilbud som er altfor godt til at det går i vasken. Det er nemlig beregnet at den gjennomsnittlige anleggskostnaden for å få føre fram fiberkabel i et område, er 44.000 kroner per husstand.

I det omtalte spleiselaget er det forutsatt at de som tegner kontrakt, bidrar med en forhøyet egenandel på 3400 kroner. Sett i relasjon til den reelle kostnaden, syns Frengen dette er en meget god handel.

I tillegg betaler den enkelte en etableringskostnad som varierer etter hvilken pakke man velger.

Framtidens løsning

Bladet skrev om bredbåndprosjektet i sommer. Da var ikke Frank Refsnæs, tidligere vaktmester ved Meråker skole og ivrig nettbruker, i tvil om at nettopp bredbånd er framtidens løsning for den som er avhengig av rask og stabil nettforbindelse.

Men toget går nå. Frank Refsnæs uttalte i sommer at det er nå tilbudet ligger på bordet.

– Det er nå vi har muligheten til å få fiberkabel. Det kan bli mange år til neste gang NTE legger penger på bordet i et tilsvarende spleiselag!