Rabarbrateateret har nypremiere på "Advent litt" i slutten av november.

- "Advent Litt" ble første gang spilt med stor suksess utendørs i en bakgård på Bakklandet i 2014. Nå setter vi opp en Bydelsturné i Trondheim, og vi spiller deriblant ei helg på Stjørdal, forteller regissør Thorunn Wikdahl.

Stykket går i Lokstallen i Stjørdal 2. og 3. desember.

- Vi spiller i helgene, slik at foreldre kan ta med barna på noe hyggelig i førjulsstria. Eller foreldre sende barna på teater med en barnevakt, slik at de selv får litt tid for seg selv og tid til å ordne til jul, sier Wikdahl.

For de minste

- Det er viktig at det tilbys scenekunst for de aller minste, ikke bare via barnehagesekken i barnehagetiden, men i helgene slik at det kan være en familieaktivitet. Vi spiller alle helgene i adventstiden opp mot jul, mener Wikdahl og Rabarbrateateret.

Musikk av stjørdaling

Idè til forestillingen har stjørdalingen Egil Stenhaug Strand, som også er komponist og skuespiller. Strand er kjent fra blant annet bandene Sør for Sahara og Svamp.

Uavhengig teatergruppe

Rabarbrateateret er en uavhengig teatergruppe. De setter opp en stor teaterproduksjon i bakgården på Bakklandet hver sommer. Og de har også mange varierte mindre teaterforestillinger i løpet av en sesong både for barn og voksne. Bokbaren på Antikvariatet er blitt brukt gjentagende ganger med forestillinger som Sweeney Todd, familieforestillingen og Keiserens nye klær.