– Den savnede er funnet i god behold av søksressursene. Fraktes ut av terrenget. Politiet takker de frivillige mannskapene som nok en gang stilte opp i leteaksjonen!, skriver politiet på X/Twitter klokka 17.45.

Leteaksjonen ble iverksatt da en mann i 70-årene meldte kona si savnet.

– Klokka 13.46 fikk vi melding om en savnet person. Det er er dame som har kommet bort fra mannen sin, fortalte operasjonsleder Trond Volden til Bladet rett før klokka 15.

SAR Queen satt inn i søket

Paret var på bærtur i området ved Langstein. Kommandosentral ble opprettet ved Moa grendehus og politiet var på stedet med innsatsleder, hundepatruljer og ordinære patruljer.

– Vi er i ferd med å få i gang et søk og Hovedredningssentralen er koblet på. I dette øyeblikk er SAR Queen kalt ut og frivillige er også i ferd med å kalles ut, sa operasjonslederen.

Politiet er på stedet med innsatsleder, hundepatrulje og vanlig patrulje i søket etter en kvinne som har kommet bort fra mannen. Foto: Erling Skjervold

Klokka 16.20 var kvinnen fortsatt ikke funnet og da sa Volden følgende:

– Vi har begynt å få inn frivillige mannskaper som har begynt å lete i sine teiger. SAR Queen er akkurat nå på Værnes og fueler (fyller drivstoff, red. anm.).

– Vi fyller på med de ressursene vi kan for å finne henne så fort som mulig, la han til.

– Formidabel innsats

I 17-tiden kom denne oppdateringen.

– Vi jobber ufortrødent videre med en god del ressurser, både Sar Queen og frivillige letemannskaper. Det er delvis ulendt terreng og krevende søksforhold, sa operasjonslederen til Adresseavisen.

Klokka 17.45 var altså kvinnen funnet i god behold.

– Hun ble funnet av redningshelikopteret og er i grei form. Hun fraktes ut av området og kjøres tilbake til hytta i politibil. Redningsmannskaper har gjort en formidabel innsats, de stiller opp dag og natt, og i helgene, sa Volden til Bladet etter det lykkelige utfallet av leteaksjonen.