- Det var morsomt!

Daniils Glusnov (5) satt på første rad under sirkusforestillingen i Sona tirsdag ettermiddag, og ble spurt om å hjelpe klovnen André flere ganger både i og utenfor manesjen.

Det tok femåringen som skal begynne i første klasse til høsten, på strak arm.

- Jeg har vært på sirkus før, forklarer han til Bladet.

Litt for fint vær

Mange hadde tatt turen til historiens første sirkusforestilling på Sona camping i Stjørdal tirsdag ettermiddag. Sirkuset besøkte Meråker kvelden før, og det var kø for å sikre seg slush og sukkerspinn i det fine sommerværet.

Sjefen sjøl, Are Arnardo, var fornøyd med oppmøtet selv om noen rekker sto tomme.

- Det er nok litt for fint vær til å dra på sirkus for noen. Nordmenn blir litt daffe i sommervarmen, så sånn sett er vi veldig fornøyd med oppmøtet. Både i Meråker og i Sona, sier han til Bladet.

Norge Rundt

Sirkuset var rammen rundt et Norge Rundt-show så flere av publikum må belage seg på å havne på TV-skjermen.

NRKs Norge Rundt var til stede for å filme, og programleder Stian Sjursen Takle fikk prøve seg som klovn i manesjen.

Med rød nese og klovnehatt assisterte han klovnen André når de hanket inn fire lokale menn til en mer eller mindre akrobatisk øvelse. Mennene satt på hver sin krakk i en sirkel og ble bedt om å lene seg tilbake. Når krakken ble dratt vekk var mennene stablet på et vis som gjorde at de ble hengende delvis i lufta - delvis på fanget til hverandre.

- Da passer det fint med en 15 minutters pause, annonserte Arnardo med glimt i øyet mens de fire mennene satt krøllet inn i hverandre i manesjen.

125 steder

Arnardo forteller til Bladet at truppen skal besøke 125 steder i løpet av sesongen som varer i seks måneder.

- Det er ganske intenst når det står på. Men så har vi fri om vinteren, sier han.

Mens de tidligere har reist rundt med flere store dyr, var det nå ponnier og hunder som sto for de firbente innslagene. Til gjengjeld var det mange halsbrekkende akrobatiske innslag.

Både slangemennesker, trapesartister og ren styrke imponerte i manesjen. Spesielt imponert ble de minste når ukraineren Ilchenko la seg ned på bakken for å bli kjørt over av en jeep.

Kommer gjerne tilbake

Og Arnardo utelukker ikke at han tar med seg den store sirkusfamilien tilbake til Sona.

- Vi ble kontaktet av utleieren med tilbud om å komme hit, og da tok vi utfordringen. Det kom nok flest lokale hit i kveld, men det er en veldig fin plassering så det kan hende at vi kommer tilbake hit. Det er midt mellom Stjørdal og Meråker så vi kan trekke folk fra begge stedene med denne plasseringen, sier han.