Lørdag kveld kom han til småbåthavna i Hommelvik etter tre dagers padling og to overnattinger i gapahuk.

– Turen var som balsam for sjelen, men det var greit å komme tilbake til Malvik, forteller Svarstad som bor på Svehøgda.

Ett år med kajakk

– Padlet lenge?

– Jeg har holdt på ett år. Alt fra turer her i Malvik til brattsjøpadling og ute i kuling. Det siste året har jeg opplevd mye i kajakken, sier 38-åringen.

– For ikke så mange år siden var jeg ryggpasient på St. Olavs Hospital. Jeg bestemt meg for å trene styrke og ski. Interessen for kajakk kom i fjor da kona sendte meg på et kajakkurs.

Han har trent mye på egenredning .

– Jeg kan redde meg selv, og det er viktig når man drar alene på en slik tur.

Skulle på besøk

– Hvorfor denne turen?

– Det var litt tilfeldig. Jeg hadde egentlig lagt vekk kajakken når vi startet ferien. Kona sa at vi skulle besøke et vennepar på Skardsøya og mente at jeg skulle ta med meg kajakken. Så kunne hun sette meg av, slik at jeg kunne padle tilbake. Og slik ble det, sier Svarstad.

Kjempetur

Han forteller at turen ble en kjempeopplevelse.

Brynjar Svarstad underveis.

– Det var en veldig fin tur med kjempebra vær. Og jeg hadde ikke tatt turen hvis det hadde vært mer ustabilt. Når man drar på en slik tur må man alltid tenke på sikkerhet.

Svarstad forteller at de første fire milene padlet han i motvind.

– Men jeg fikk oppleve Trondheimsleia på sitt beste. Det var masse dyre- og fugleliv. Blant annet familiegrupper med niser, oter og havørn. Og jeg padlet gjennom kokende makrellstimer.

Han hadde sin første overnatting ved tunnelen til Hitra og den andre ved Flakk. Svarstad bruke 28 timer med padleåra før han kom til småbåthavna. Målet var ikke å padle raskest mulig, men å nyte turen.

–Det fineste er at man nyter en helt annen form for stillhet. Det er bare bølgeskvulp og en annen lyd fra land, sier Brynjar Svarstad.