Mannen krasjet med autovernet i Trondheim så airbagen løste seg ut. Han stoppet først når han kom til Stjørdal.

En mann fra Nord-Trøndelag ble i februar stoppet av politiet ved Halsøenkrysset. En blodprøve gjort av siktede viste at han under kjøringen hadde klonazepam i blodet tilsvarende en alkoholpromille over 1,2. I tillegg hadde han 1,12 alkoholpromille på 1,12 og MDMA i blodet langt over straffbarhetsgrensen for ruskjøring.

Tilståelsesdom

Mannen møtte nylig i Sør-Trøndelag tingrett og gav her en uforbeholden tilståelse for ruskjøringen. Dette velger retten å ta med i formildende retning.

Men i samme rettsbehandling trakk siktede sitt samtykke til promilleprogram, da han på grunn av depresjoner og sosial angst er usikker på om han vil klare å møte til timene. Det ble tatt med i skjerpende retning.

Retten mener også at det er skjerpende at siktede kjørte fra Heimdal til Stjørdal på en sterkt trafikkert E6 og at han hadde til hensikt å kjøre helt til Verdal denne aktuelle februardagen.

Skjerpende er det også at vedkommende fortsatte å kjøre på tross av at han kjørte i autovernet ved IKEA på Leangen med en slik kraft at bilens airbager ble utløst.

21 dagers fengsel

Mannen ble i tingretten dømt til 21 dager ubetinget fengsel. I tillegg må han betale 8.000 kroner i bot, samt at han mister førerretten for to år. Mannen må også ta ny full førerprøve for å fylle vilkårene for gjenervert av førerretten.

Siktede er ikke straffedømt tidligere, og vedtok dommen på stedet.