Det som skulle bli en hyggelig feriereise til sydligere strøk, ble en marerittaktig opplevelse i luftrommet over Stjørdal.

Fikk se flammer

Passasjerene i et charterfly på vei til Las Palmas hørte et smell og fikk se stikkflammer fra den ene motoren. Deretter ble de deltagere i en dramatisk, men vellykket nødlanding.

Full alarm da fly fikk motorproblemer

Tildels livredde passasjerer ble etterpå bragt til Rica-hotellet hvor de fikk hjelp og bistand av kriseteamet i Stjørdal. Noen var så skaket at de ikke ønsket å bli med opp i nytt fly for å komme seg til feriemålet.

Tilbud om nytt fly

Et nytt fly landet i 24.00. tida for å ta med passasjerene til Gran Canaria. Det tok av fra Værnes ca. klokka 01.30. Flere valgte istedet å dra hjem for å komme seg etter hendelsen.

Det er uklart om de vil få erstattet ferieturen på noen måte.

- Opp til operatøren

- Hvordan dette skal løses, blir et forhold reiseoperatøren må løse, sier stasjonssjef Stig Lerfald i SAS Ground Services på Værnes.

Charterflyet fra Air Europa ble undersøkt i natt av teknikere fra flyselskapet. Deres vurdering er at motoren må skiftes, og det er allerede en ny motor på vei med trailer fra Palma i Spania. Ifølge Lerfald foreligger ingen konklusjon på årsaken til branntilløpet i motoren, men at det vil bli undersøkt nøyere.

- Det vil etter hvert komme en rapport, sier Lerfald.

Ilddåp for "nytt brannvesen"

Den dramatiske hendelsen ble en ilddåp for den "nye" brann og redningstjenesten på Værnes. Dette var første utrykning etter at nytt brann og redningsbygg er tatt i bruk.

- Utrykningen gikk bra, og vi fikk en bekreftelse på at våre beredskapsplaner fungerer, sier stasjonssjef Stig Lerfald.