Litt under tretti publikummere kom for å George Gerswins ukjente opera Blue Monday.

Som oppvarming fremførte de unge operasangerne mer kjente sanger, og da Eldrid Gorset sang «Summertime» var det ingen i lokalet som angret på at de brukte noe av kvelden i ungdomshuset. Per Arild Lyng er ikke ukjent på de lokale scenen og han var mektig imponert.

–Dette var veldig bra. Dem spiller bra og synger utrolig bra. Spesielt Eldrid Gorset imponerte meg. Hun har litt av en stemme. Hun skal til operahøgskolen i Oslo, og vi hører hvorfor. Hun har garantert en karriere fremfor seg. Det har de andre også. Alle har en fremtid med opera.

Eldrid Gorsand imponerte med sin stemme. Her i avslutingsscenen av Blue Monday. Foto: Richard Bakken

Hvordan synes du det var å høre opera i ungdomshuset?

Det var kjempeartig. Ikke minst det at man kommer tett på skuespillerne og sangerne. Synes dette var veldig bra, sa Lyng i pausen før han fikk høre Blue Monday.

Torstein Fosmo var med og arrangerte.

–Jeg skulle egentlig være med, men var opptatt de fleste av dagene, men kunne hjelpe til å arrangere i kveld, sier Fosmo som har studert sammen med mennene.

–De klarte seg meget bra uten meg.

Dirigerer kor i Stjørdal

På scenen sto baryton Espen Alvin, Simon-Andre Jacobsen, tenor Endre Aaberge Dahl, sopran Eldrid Gorset og pianist Brage Kristian Einum.

Alvim og Jacobsen er kjente fjes i kormiljøet i Stjørdal. Jacobsen dirigerer Stjørdal mannskor og Alvin dirigerer koret Queens i Elvran.

–Kjempeartig å komme hit til ungdomshuset og få lov å vise dette frem. Vi har gjort produksjonen i samarbeid med Kmopera, som er en organisasjon for kammeropera som har en misjon å nå ut på plasser hvor folk ikke forventer å høre opera. Folk ga uttrykk for at de koste seg og da er vi fornøyd, sa Jacobsen.

Fant på You Tube

Alvin forteller at dette er hans prosjekt.

–Jeg ramla over denne operaen på You Tube for tre måneder siden. Og dette er en opera som ingen hadde hørt om i Norge. Gerswin skrev den da han var 23 år gammel. Følte at dette var en fin basis for en forestilling, sa Alvim.

Kvelden før hadde de to forestillinger på Ni muser i Trondheim. Det gikk veldig fint og vi hadde femti publikummere på hver forestilling.

–Vi har fått litt støtte fra foreningen for unge kunstnere. Veldig fint, for da har vi en økonomisk basis for alle, sa Alvim som hadde all grunn til å være fornøyd med intim og rørende forestilling.