Mannen som er siktet i forbindelse med boligbrannen på Teveldalen natt til mandag, er i 40-årene og hjemmehørende i Meråker.

- Vi stiller en del spørsmåltegn ved forklaringen som han har avgitt til politiet. Derfor ønsker vi å sjekke troverdigheten av forklaringen hans, sier Annar Sparby, etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor.

Tekniske spor

Mannen har allerede avgitt forklaringen til politiet. Annar Sparby vil ikke gå konkret inn på hva han har forklart. Men politiet mener altså å ha grunn til å gå forklaringen hans nærmere etter i sømmene.

- Samtidig ønsker vi å sikre tekniske spor som enten kan knytte mannen til åstedet, eller som kan bidra til å utelukke ham, sier etterforskningslederen.

Mann pågrepet etter brann i bolighus på Teveldalen Bolighus brant ned til grunnen natt til mandag.

Branntomta

Han sier at politiet vært i Meråker mandag formiddag for å undersøke branntomta. Sparby regner med at politiet vil være ferdige med undersøkelsene sine på brannstedet i løpet av mandagen.

- Hva skjer videre framover?

- Politiet må gjennomgå den informasjonen og de opplysningene som vi har samlet sammen. Sammen med påtalemyndigheten må vi vurdere om det gir grunnlag for å opprettholde siktelsen eller ikke, sier Sparby.

Konklusjon

Han tør ikke si hvor raskt politi og påtalemyndighet trekker en konklusjon.

- Men jeg håper at det skjer innen rimelig kort tid, sier han.

Tomt hus

Huset som brant ned til grunnen natt til mandag, ligger ved E 14, rett overfor den tidligere Grenserasten. Det nedbrente huset sto tomt og var klargjort for salg.

- Politiet stiller spørsmålstegn ved mannens forklaring, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannekontor. Foto: Ivar Værnesbranden