Pål André Weisethaunet fra Hommelvik ble tildelt Ungdommens kulturpris lørdag kveld. Utdelingen fant sted under den andre av de to nyttårskonsertene i Bruket kulturhus.

Pål Andre var lystekniker under arrangementet og befant seg intetanende bakerst i salen da  redaktør i Bladet; Linn Kathrine Yttervik ba han komme frem på scenen for å motta gavesjekken på 10.000 kroner.

Overrasket

– Jeg visste ikke at jeg skulle få denne, så dette var artig ja, kommenterte  Pål André til Bladet i pausen.

– Når skjønte du det var deg de snakket som?

– Da det ble nevnt revy og julejazz, da begynte jeg å skjønne det. Dette var artig.

– Hva skal du bruke premien til?

– Jeg må sette meg ned og ta en vurdering på det. Kanskje det kommer godt med når jeg skal på folkehøgskole neste år. Jeg har lyst til å starte på Trøndetun, men vi får se om de tar meg inn, røper han.

Ett år med jazz

På Trøndertun er det jazzlinja som frister, kan han fortelle.

– Jeg vil i alle fall ha ett år med noe jeg liker å gjøre; musikk.

– Andre planer fremover?

– Jeg satser på å være med på Carl Halck.

– I en større rolle?

– Det får vi nå se, smiler den sindige attenåringen.

Sju kandidater

Juryen til Ungdommens kulturpris har hatt en krevende oppgave med å plukke mellom mange talentfulle ungdommer fra Malvik.  Det fortalte Yttervik da hun foretok utdelingen sammen Tor Helge Hansen fra Sparebank 1.  Blant sju foreslåtte kandidater fra et bredt spekter av uttrykksformer ble det til slutt Pål André som trakk det lengste strået.

Saken fortsetter under bildet.

Prisvinneren flankert av Bladets redaktør Linn Yttervik, banksjef i Sparebank 1, Tor Helge Hansen og konferansier Rune Solli (t.v.) Foto: May E. Lund

Gjort seg bemerket

Fra jurybegrunnelsen heter det:

Ungdommens kulturpris går til en ungdom som, tross sin unge alder, har gjort seg bemerket i flere år. Ved å mestre flere instrumenter, samtidig som han er en svært talentfull vokalist. Han har vært med som skuespiller både i Hommelvikrevyen og Hommelvik Framlag. Han er 18 år og har representert Malvik på en eksepsjonell måte flere ganger på UKM lokalt og regionalt. Både som bandmusiker og soloartist på flere instrumenter. Han ble sist sett under Vika Storbands julejazz på Cafe Rampa der han deltok som vokalist.

Ungdommens kulturpris tildeles av Bladet og Sparebank1 i fellesskap. Prisen ble i år utdelt for 11. gang. Den har tidligere gått under navnet Talentprisen.