Formannskapet fulgte opp rådmannens anbefalte løsning for ny ungdomsskole på Vikhammer.

Det vil si at skolen skal bygges med lokaler for kulturskolen, som i dag holder til i Ytre Malvik samfunnshus, ungdomsklubben, som leier lokaler i Malvik ILs klubbhus og bibliotek som i dag holder til i leide lokaler ved Malvik videregående skole.

Den foreløpige kostnaden for nyskolen er anslått til 283 millioner kroner. Valget av tomt vil politikerne gjøre i forbindelse med sentrumsplanen for Vikhammer, men de to aktuelle tomtealternativene vil begge kreve at idrettsareal må erstattes.

Nei til basishall og kulturarena

Formannskapets medlemmer fulgte også opp innspill fra Utvalg for oppvekst og kultur, som ber om at rådmannen gir en orientering om kostnadene ved å bygge basishall i tilknytning til ungdomsskolen, sammenlignet med kostnadene dersom basishall bygges som eget prosjekt knyttet til Malvikhallen.

Et forslag fra Lill Harriet Sandaune (Frp) og Eva Lundemo (H) om å ta med basishall i skolebygget, med en kostnad som er vurdert til 349,4 millioner kroner, fikk bare deres egne stemmer. Forslag fra Torgeir Anda (V) om å bygge en kulturarena, som erstatning for Ytre Malvik samfunnshus, sammen med ungdomsskolen fikk heller ikke tilslutning fra andre en forslagsstilleren.

Det samme skjedde med et alternativt forslag om bygge ungdomsskolen på en måte som gjør det mulig å integrere en kulturarena på et senere tidspunkt.