De rødgrønne partiene, Ap, SV, Sp, MDG sammen med V, KrF, PP og FM, valgte å bruke noe mer av fjorårets overskudd på 33,2 millioner kroner. Rådmannen hadde i sitt forslag anbefalt at det skulle avsettes 23,5 millioner til disposisjonsfond. Etter avstemmingen der flere endringsforslag ble nedstemt, vedtok flertallet å redusere avsettingen til disposisjonsfondet med tre millioner kroner.

Mer til ansatte

Flertallet vedtok å bruke en million kroner av overskuddet til kurs og kompetanseheving av ansatte i Malvik kommune.

– Midlene fra denne posten fordeles mellom rammeområdene av rådmannen i samarbeid med tillitsvalgte. Noe av midlene forutsettes brukt til å styrke den faglige kompetansen til SFO-ansatte og til målrettet arbeid i Malvikskolen for trygt og god skolemiljø. Det avsettes en million kroner og midlene skal brukes til kursing av ansatte i Malvik kommune innenfor tema som er relevante i vedkommendes arbeidssituasjon, sa gruppeleder Bernt Ole Ravlum (Ap) da han la fram forslagene til bruk av overskuddet.

Miljøfond mot plast

Kommunestyret vedtok å stryke rådmannens forslag om å bruke 70.000 kroner på innkjøp av bærenett, for å redusere bruken av plastposer. Det å redusere plastbruken går inn som en del av posten Miljøfond som får avsatt 200.000 kroner. Det settes av 50.000 kroner til innkjøp av nett rundt Sveberg fotballbane, og Ytre Malvik samfunnshus får 150.000 kroner til sceneelement. Formannskapets disposisjonsfond får 645.000 kroner fra fjorårets overskudd.

Hommelvik skatepark får 25.000 kroner til oppgradering av anlegget.

– Det beløpet vi setter av er det som trengs for å oppgradere anlegget. Skateparken kan, som andre frivillige lag, søke om tilskudd til nye elementer fra posten dugnadsfond der vi setter av 750.000 kroner, forklarte leder i oppvekstutvalget, Trond Hoseth (Ap).

Kultur og idrett

– Kulturlivet, idretten og frivilligheten gjør en viktig jobb i Malvik, skaper små og store fellesskap for våre innbyggere og bidrar til å gjøre Malvik til en av de beste bo-kommune i Norge. Kommunestyret ønsker derfor å avsette kr 750000 til tiltak som kan være med å støtte opp under denne frivilligheten og dugnadsinnsatsen i Malvik. Midlene skal ikke brukes til ordinær drift, men ekstraordinære tiltak som gir vekst i medlemstall, faglig utvikling eller bedre øvings/treningsforhold. Det legges fram en sak til utvalg for Oppvekst og kultur som legger retningslinjer for tildelingene. Prioriterte tiltak kan være: Kjøp av utstyr, rekrutteringsprosjekt, tiltak som gir faglig utvikling eller på annen måte gir en positiv utvikling for den aktuelle organisasjonen. Dugnadsfondet kan også gi tilskudd til oppgradering/restaurering av grendehus, leikeplasser, nærmiljøanlegg og turstier, argumenterte Ravlum i presentasjonen av flertallets forslag.

Toalett og digitalisering

Kommunestyret vedtok å følge opp rådmannens forslag om å bruke 400.000 kroner til egenkapital for det planlagte offentlige toalettet ved Stavsjøen på Sveberg. Malvik kommune imøtekommer også en søknad om støtte på 750.000 kroner til en stilling i Næringsforeningen i Trondheims avdeling i Malvik. Digitalisering i skolene styrkes med 150.000 kroner, mens de kommunale leilighetene i Stasjonsvegen på Vikhammer får tildelt 1,5 millioner til rehabilitering og oppussing. For en regnskapsmessig justering av regnskapsført lønn skal det brukes 6,5 millioner av fjorårets overskudd. Dette beløpet vil komme tilbake i neste års regnskapsresultat.