For 150 kroner kan russ og andre avgangselever reise med offentlig kollektivtransport i hele russetiden. Reisekortet RussBuss som har vært populært i Sør-Trøndelag i mange år, blir nå tilgjengelig i hele fylket.

RussBuss kan benyttes i perioden 26. april til 18. mai. Reisekortet gir anledning til å reise så mye man vil med all offentlig kollektivtransport administrert av AtB. Dette innebærer bybuss, regionbuss og hurtigbåt i hele fylket, og i tillegg trikk og nattbuss i Stor-Trondheim.

– Trygt og enkelt

RussBuss-ordningen finansieres av trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

– Hensikten med tilbudet er at avgangselevene trygt og enkelt skal kunne reise med offentlig transport i mai, spesielt i tilknytning til russefeiring. Vi er glade for å tilby denne ordningen til hele Trøndelag, sier Karin Bjørkhaug i en pressemelding. Hun er leder for trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

Det er elever som går sisteåret på videregående skole, altså elever på Vg3 og yrkesfaglig Vg2, som gis mulighet til å kjøpe reisekortet.

Godt mottatt

Tilbudet om rimelig kollektivtransport for russ og avgangselever har eksistert i Sør-Trøndelag i mange år, og blitt godt mottatt. I fjor kjøpte 35 prosent av avgangselevene i fylket RussBuss-kortet. Hver elev reiste i gjennomsnitt 19 ganger i løpet av perioden.

– Vi håper og tror at tilbudet blir populært også i år, blant avgangselever både nord og sør i fylket, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.