– Vi har lyst å prøve dette. Ganske enkelt ei mimrestund midt på dagen, om Storvika, små og store opplevelser fra strand og badeliv, men også arrangementer, fester og dans, i det hele tatt. Her er det mange, mange som har ei historie, sjølopplevd eller fått overlevert fra andre. Dette vil vi høre om, sier Ole Myrbekk,som tar dette svømmetaket og initiativet sammen med Jon Anders Myrvang.

Vil ha historier

I sommer er det Ole Myrbekk som har tatt ansvaret for drifta av Storvika, og det er fire barnebarn som har fått sommerjobb her. Her møter senior Myrbekk mange stjørdalinger med ulike opplevelser fra dette fri- og badeområdet. I dag og bakover i tid, flere tiår tilbake i tid. Myrbekk liker å høre dem, og vil at flere skal involveres.

Jon Anders Myrvang har han fått med på laget. Myrvang har betydelig erfaring fra Storvika, vel så mye med skoen på, som i badebukse.

Dansekvelder

– Vi badet jo mest på Hellstranda, men senere ble det Storvika. Så ble det spillejobber i Storvika, uforglemmelige sommerkvelder. Masse folk, sier Myrvang, og som kultursjef i Stjørdal i flere år, var han med og legge tilrette for arrangement i Storvika.

– Her har jo alle lokale band opp gjennom årene spilt til dans, sier Myrvang og nevner lokale stjerner som Halvor Rise, Åge Leinhardt og Pål Berdal.

Camping

Myrvang stopper seg sjøl, det er så mange å nevne, går over til å snakke om campinghyttene,de som i hovedsak gjennom sommeren var utleid til svensker. Svensknummer på alle bilene utenfor hyttene.

– Halsen skolekorps, med dem kom også «Frøsøflickorna» til Stjørdal, mimrer Myrvang. De tar kontakt over grensa for å høre om det er svensker som kan bidra i dette arrangementet.

Hav av historier

Myrbekk lytter, og han gleder seg til et arrangement i Storvika på dagtid.

– Det blir en liten scene med mikrofon. Den vil være åpen for de som har ei opplevelse fra Storvika å fortelle om. Jon-Anders vil styre denne sekvensen, sier Myrbekk.

Han vet det finnes et hav av historier fra Storvika. Han vil høre dem.

– Dette må bli på en ekte sommerdag nå i juli. Hva er datoen?

– Ikke bestemt. Vi må høre på værmeldingen, og så blir det kunngjort dato et par dager før arrangementet. Da blir det på dagtid, en hverdag midt i uka slik det ser ut nå. Sjølsagt blir kafeen åpen, og sitteplasser, sier de to.

Stuper uti

Det er tydelig at begge gleder seg allerede.

– Jeg håper virkelig folk stuper uti det, og forteller sin historie, sier Myrbekk.

Han skulle ha visst om de som virkelig kunne stupe fra «Privaten».

– Vi hører gjerne fra de som har noe å bidra med allerede nå, sier Myrbekk og Myrvang.