Regnet strømmet ubarmhjertig ned over Hommelvik og Karlslystgård i formiddagstimene før første forestilling av "Gårdsnissen på Karlslyst"lørdag.

Leder for Hommelvik juniorkorps, Agnes Omenås, kan ikke huske maken tilregnskyll i løpet av den tiden hun har vært med å arrangere det tradisjonsrikearrangementet.

Mye folk regn til tross

– Mindre folk enn vanlig?

– Det er nok dessverre det. Men jeg er imponert over hvormange som tross alt har kommet, og jeg er glad for at det har kommet så mangesom det har gjort, uttrykte Omenås etter vel endt første forestilling.

– Men her klarer man ikke å unngå at julestemningentrenger seg på likevel, la Omenås til -  med henvisning til aktivitetene innendørssom tross alt er hovedingrediensene under korpsets populære julearrangement.

Paviljonger mot regnet

Og, joda: Kontrasten mellom det regnvåte tunet og den lunestemningen inne i fjøset ble stor for publikum som sto klare til å benke segfor første forestilling i god tid før start kl. 12. Arrangørene hadde sørgetfor paviljonger for å holde regnet unna de mange som ventet i kø ute på tunet.

"Velkommen til trøndersk adventstemning", åpnet en smilendedirigent for Hommelvik juniorkorps, Ole Marius Holden, da han ønsket velkommen til årets første forestilling, som - regnvær til tross - klarte åsamle et fulltallig fjøs.

Julestemning i fjøset

Musikanter, sangere og skuespillere skrudde deretter påsjarmen og ga unge og eldre publikummere en lystig time med god, gammel oghøyst musikalsk julestemning i ly for uværet inne i et julepyntet uthus.

Etter forestillingen ble det duket for grøt-kafé forsmåfrosne publikummere mens noen så sitt snitt til å besøke julemessa derkorpsforeldre sto klare for salg av både votter, luer, lys og godbiter forsmaksansene.

Forestilling nummer to går av stabelen i ettermiddagstimene,mens den siste i år finner sted søndag.

Se mange bilder fra arrangementet i vinduet over. Bla ved å trykke på pilene.

Regnvåte rammer til tross: Mange hadde møtt opp til Hommevik juniorkorps tradisjonsrike grautfest på Karlslyst gård. Leder for korpset; Agnes Omneås var imponert over publikum som trosset regnet for å fange julestemningen i fjøset. Foran: Anna Omenås og Miriam Percy; blant korps-debutantene for året. Foto: May E. Lund