Gudny Aspaas er meråkerjenta som har gjort karriere i Oslo, både som artist og som designer. Nå kommer hun hjem til Meråker en snartur. Hensikten er både å møte familien, og å markedsføre det siste albumet sitt, «No stranger», som hun ga ut i vår, og samtidig vise fram et utvalg av smykkene sine for meråkerbyggene.

Smykker og plate

– Jeg gikk i sin tid på det som den gang het Statens håndverks- og kunstindustriskole, der jeg utdannet meg som smykkekunstner. Derfor pakker jeg kofferten og tar med meg et utvalg smykker når jeg reiser til Meråker. Samtidig vil meråkerbyggene få muligheten til å kjøpe et signert eksemplar av det siste albumet mitt, sier Gudny Aspaas.

Søskentreff

Gudny Aspaas forteller at hun kommer tilbake til Meråker minst en gang i året.

–Vi er seks søsken, og vi pleier å samles til søskentreff en gang i året. Vi har formert oss, og dessuten inviterer vi gjerne en del naboer. Dermed kan vi bli en god del når vi samles, sier Gudny Aspaas på telefon fra Oslo.

Under besøket i Meråker vil hun sitte på Strikken midt i Meråker sentrum i to dager for å selge smykker og det siste albumet sitt.