I hele juni kan man se fotografiene til Thor-Aksel Hagen på servicetorget i Hommelvik. Den godt erfarne fotografen fra Vikhammeråsen stiller ut bilder av isbjørn, fjellrev, sel og bjørn for anledningen. Enkelte bilder ble ikke samlet inn med hvilepuls.

– Klokka var fire om natta og det var like før jeg skulle legge meg, men der sto de plutselig – en kjempestor bjørn i selskap av ei litt mindre binne. Bjørn på åtte meters avstand får ekstra fart på blodpumpa!

Møtet mellom bjørnene og Hagen fant sted i Sverige. Selv om han fikk blinkskudd på sin siste tur til nabolandet så er det ikke gitt at man alltid befinner seg på rett plass til rett tid, ifølge malvikingen.

– Det er mye venting, og man er nødt til å være tålmodig. Etter de siste fire turene til Sverige har jeg returnert uten bjørnebilder, frem til nå.

Fotograferte fra seilbåt

I tillegg til det adrenalinpregede møtet med svenske bjørner, har Hagen også opplevd andre ekstraordinære motiver. På en tur til Finland opplevde han å bli ”omringet” av både ulver og bjørner. På en tur til Svalbard for to år siden fotograferte han flere isbjørner fra en seilbåt.

– På den turen fotograferte jeg 32 isbjørner. Jeg har aldri sett så mange.

– Du skulle ikke ha vært på Svalbard og fotografert isbjørner i disse dager da?

– Ja, nå som de har blitt så husvante så skulle man nesten ha vært vitne til det selv, humrer han.

Økonomivennlig fotografering

Selv om Hagen ikke legger skjul på at han synes det er noe helt eget å fotografere store bjørner, knipser han likevel det meste som rører på seg i naturen.

– Jeg fotograferer også mindre dyr, deriblant fjellrev, fugl, ekorn, grevling og hare.

Fotografen er godt fornøyd med at han i dag bare kan knipse i vei uten å tenke særskilt over økonomien, i motsetning til da han begynte som 15-åring.

– Jeg tenker ikke på prisen lenger, siden det er så mye billigere nå enn da jeg begynte.

Malvikingen har tidligere vist frem en utstilling på Malvik Senter, og er godt fornøyd med at han nå er månedens utstiller.

– Jeg synes det er veldig stas å stille ut bilder. Håper publikum synes bildene er fine.