– Det har ikke vært noe krav internt i partiet om at han skulle gå av som partileder. Jeg har hele tiden hatt tillitt til Bjørnar som partileder, og ble overraket over at han valgte å trekke seg, sier Johannes Fagervold, Rødts toppkandidat ved kommunevalget i Stjørdal.

– Får ikke betydning for lokalvalget

Det var mandag det ble kjent at partileder Bjørnar Moxnes i Rødt trekker seg fra vervet. Det har stormet kraftig etter at det ble avslørt at partilederen under en privat reise hadde stjålet et par solbriller fra en butikk på Gardermoen.

– Selv om Bjørnar trekker seg som partileder regner jeg med at vi vil få noen kommentarer når vi er ute på valgkampstand. Nå tror jeg ikke denne saken vil få noen betydning for lokalvalget her i Stjørdal. Det er nok begrenset hvor mye av det som skjer på Stortinget har å si for lokalvalget. Det ville nok vært annerledes om det hadde vært stortingsvalg denne høsten, sier Fagervold.

Bjørnar Moxnes kunngjorde mandag at han går av som partileder. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Blir sittende på Stortinget

Den lokale partitoppen ønsker den avgåtte partilederen lykke til videre. Det er Marie Sneve Martinussen som overtar som partileder i Rødt.

Som innvalgt fast representant på Stortinget vil Bjørnar Moxnes, sammen med Ola Borten Moe (Sp), sitte i sine verv som stortingsrepresentanter ut perioden til valget i 2025.