– Jeg er stolt, ydmyk og rørt over at det har kommet inn så mye penger. Dette vil gi glede til utrolig mange mennesker, sier Martin Hallager Aaknes.

Han tok initiativ til en pengeinnsamling etter at gapahuken i Monsberga brant ned til grunnen natt til 14. april. Aaknes satte i gang en Vipps-aksjon på Facebook sammen med Trond Svarva, som han driver Eventgruppen AS og Martro AS sammen med. Han forteller at han og familien ofte har benyttet seg av friluftsområdet i Monsberga.

– Fantastisk

– På åtte dager kom det inn mellom 55.000 og 60.000 kroner. Vi har ikke den endelige oversikten ennå. Det er nesten ikke til å tro at en ny gapahuk kommer så raskt, og summen ble mye høyere enn forventet, sier Aaknes.

I april i fjor ga Lions Club Stjørdal gapahuken til Monsbergas Venner i gave. Lionsklubben har sagt seg villig til å legge ned de arbeidstimene som trengs for å sette opp et nytt byggverk i friluftsområdet.

– Det er fantastisk å høre at det har kommet inn så mye penger. Vi er allerede i gang med arbeidet og holder på i den gamle Microplast-fabrikken. I løpet av neste uke starter vi opp i Monsberga, sier Olav Bakken i Lions Club Stjørdal.

Han tar sikte på at gapahuken skal stå klar i løpet av mai måned.

Sekretær i Monsbergas Venner, Jon Eivind Schefte, er svært begeistret for det som har skjedd de siste dagene.

– Over all forventning

– Det er utrolig hva Martin Hallager Aaknes har fått til på så kort tid. Han tok kontakt med oss kort tid etter at gapahuken brant ned og ville bidra. Både vi og Stjørdal kommune syntes det var en god idé, sier Schefte.

Materialkostnadene på den forrige gapahuken beløp seg på 40.000 kroner.

Både Aaknes og Schefte takker lokalsamfunnet, både privatpersoner og næringsliv, for sine bidrag.

– Dette er over all forventning, og det er vanskelig å sette ord på gleden og takknemligheten, sier de.