Torsdag 24. november blir en dag i næringslivets tegn i Stjørdal. På dagtid går næringslivskonferansen Næringsdriv av stabelen i Kimen kulturhus, før næringslivet setter kursen mot Scandic Hell på kveldstid.

– Det har blitt en tradisjon å arrangere Næringslivets festkveld, og i de siste årene har vi også samlet utdelingen av de prisene vi har. Vi ønsker å gi de nominerte og vinnerne synlighet, og det gjør vi ved å dele ut prisene når så mange av næringslivet selv er samlet, sier daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Hedre gründere

Den kanskje gjeveste prisen som deles ut på Næringslivets festaften, er gründerprisen. Den tildeles en person eller bedrift som har inovative ideer som har eller kan skape arbeidsplasser og ringvirkninger i lokalsamfunnet.

Denne prisen deles ut i samarbeid med DNB, og banksjef Jon-Roar Langørgen sier at gründere er viktig om den norske velferdsmodellen skal leve videre.

– Det er privat næringsliv som driver den norske velferdsmodellen. Derfor er det viktig å stimulere alle gründere til å fortsette den jobben de gjør. Så nå håper vi som sitter i juryen at det kommer inn mange gode forslag på kandidater. Noen har kommet allerede, men vi ønsker oss flest mulig. Hvem som helst kan nominere noen til denne prisen, sier Langørgen.

Gründerprisen skal nå deles ut for 12. gang. Prisen het Olav Bakkens Gründerpris de fire første årene. I 2020 ble det ikke delt ut noen pris på grunn av pandemien.

Skjema for nominering finner du på næringsforeningens hjemmesider.

Kunden skal være i fokus

Kveldens andre pris er Serviceprisen. Her handler det om å finne en person eller bedrift som virkelig setter kunden i sentrum.

– Dette er en pris som har ført til stort engasjement blant alle bedriftene som møter kunder. Vi har fått mange gode nomineringer tidligere, og ekstra artig er det at vi får fra mange forskjellige bransjer. Vi har kanskje lett for å tenke at dette handler om butikker, men det er mange ulike typer bedrifter som er aktuelle for denne prisen. Også her er det viktig at vi får inn mange nominasjoner, sier Odd Petter Haugseth, som forteller at det var butikken ByDryss som fikk prisen under fjorårets festaften.

Også for denne prisen, som skal deles ut for 6. gang, finner du skjema på hjemmesiden til Næringsforeningen.

Dette var fjorårets prisvinnere på Næringslivets festaften. Fra venstre: Daniel Flaamo (Taktila), Mari Håvik Almli (ByDryss) og Håkon Storflor. Foto: Jon Håkon Slungård

Ungt pågangsmot

Den siste og ferskeste prisen som deles ut 24. november er #ungkraft. Dette er en pris som ble opprettet i 2021, og den første prisvinneren var Håkon Storflor. Prisen deles ut i samarbeid med Gjensidige Stjørdal.

– Denne prisen er meget viktig, for det handler om framtida vår. Det finnes så mange ungdommer som utgjør en forskjell for mange, og det finnes så mange ungdommer som har et positivt engasjement i næringslivet eller er en ressurs i arbeidslivet. Det gjelder å få vist de fram, sier Jon Uthus.

Daglig leder i Gjensidige Stjørdal, Bjørn Ove Slind, mener det er viktig at vi løfter fram ungdommene og hedrer de som gjør noe ekstra.

– Det finnes så mange flotte ungdommer i regionen, og jeg håper virkelig at vi får inn mange gode nominasjoner. De finnes, noen må bære melde de inn til juryen, sier Slind.

Skjema for å nominere til prisen #ungkraft finner på du hjemmesiden til Næringsforeningen.

Frist

For alle tre prisene kan kandidater fra Stjørdal, Meråker, Frosta, Selbu og Tydal nomineres.

Har du noen gode kandidater til en av de tre prisene, er det bare å kaste seg rundt. Fristen for å nominere er 14. november for Gründerprisen og #ungkraft, mens du kan nominere helt fram til 18. november når det gjelder Serviceprisen.