– Jeg har hatt en liten kampanje i det stille for å få med så mange malvikinger som mulig, ler Morten Warholm Haugen.Han er regissøren bak sommerens store nett-slager “Trønder” som ble produsert på oppdrag for Trøndelag fylkeskommune for å markere sammenslåingen av de to trønderfylkene. Haugen er født og oppvokst på Vikhammer men er i dag bosatt i Trondheim.

– Etter jeg flyttet til Trondheim har jeg bare blitt en større og større Malvik-patriot. Der jeg får plass i jobbene våre prøver jeg å smette inn Malvik, sier Haugen. Han jobber til daglig som kreativ leder i Berre Kommunikasjonsbyrå som har produsert musikkvideoen som ble delt i rakettfart på sosiale medier da den ble sluppet tidligere i sommer.

Emma Bones serien "Heimebane" er blant de medvirkende.

– Mange flinke i Malvik

Å hyre malvikinger bød ikke på store utfordringer ifølge 33-åringen.

– Jeg har vært aktiv på musikkskolen i Malvik gjennom hele oppveksten og kjenner til mange flinke folk. Det kommer jo mange flinke folk fra Malvik, og det var veldig lett, ingen sa nei. Og de synes jo det var så gøy, det synes vi var ekstra artig, forteller han.

Kjente lokale fjes som Emma Bones (Heimebane), Ellen Rabben Svedahl (Saksvik teaterlag), og operasanger og multikunstner Torstein Fosmo er blant de medvirkende i videoproduksjonen som har blitt delt massivt på nettet i sommer.

– Emma Bones er jo en “up and coming” stor skuespiller som har gjort stor suksess i vår. Vi syntes det var morsomt å få med de unge og fremadstormende og ikke bare de etablerte. Ellen ble med fordi hun er en venninne som jeg har sunget med i alle år og jeg visste at hun sang fint. I tillegg har hun har et yrke som er visuelt,og alle skjønner fort at hun er en lege, utdyper Haugen.

Operasekvens

– Torstein har jeg gått på musikkskolen sammen med, og han kom med gjennom et tips fra ei annen venninne jeg har vokst opp sammen med, Ingrid Aune. Torstein var jo også med i den første produksjonen av låta, som ble laget til Trøndelagsmøtet i januar. Da sang han i Bruket kulturhus men til videoen fant vi ut at Steinvikholmen måtte være et perfekt sted for opera, sier han.

Låta har godt over en million visninger på nettet, og har blitt gjenstand for mye oppmerksomhet og mange godord.

– Det røy inn

– Hadde du på noe tidspunkt trodd det skulle ta av på denne måten?

– Nei, ikke i det hele tatt, ler Haugen og fortsetter:

– I tida opp mot filmen var det veldig hektisk. Vi hadde ganske kort tid på oss og jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på hvordan det ville bli når den var ferdig. Den kvelden Fylkekommunen la det ut på Facebook tenkte jeg at det skulle bli artig å se noen av kommentarene. Og så bare røy det jo inn. Det var en fantastisk artig følelse, stadfester han.

Malvik på kartet

Hjertet banker stadig for hjemkommunen der han har både familie, slekt og venner.

– Jeg følte jeg måtte kjempe Malviks sak da jeg kom til storbyen. Folk i Trondheim vet jo ikke om alt det fine vi har i Malvik. Det er egentlig Norges fineste nabokommune, smiler regissøren bak “Trønder”.

Malvik er i tillegg representert med flere korister i Nidarosdomens guttekor som også bidrar i trønderhyllesten. Tekst og musikk til “Trønder” er laget av Kyrre Havdal og Mads Bones.

Torstein Fosmo står for operabidraget i Trøndelag fylkeskommunes markering "Trønder".
Utflyttet malviking Morten Warholm Haugen er regissøren bak videoen til "Trønder" som er produsert av Berre kommunikasjonsbyrå.