Bare Trondheim har flere innslag på sin lokale mønstring i Ungdommens Kulturmønstring (UKM). De har 55, altså to flere enn Stjørdal.

Fra mykt til steinhardt

Fra scenen i Hell Amfi ble årets UKM innledet fredag kveld. Her var alt; unge troskyldige, men ekstremt energiske, sangfugler på ti år, vågale lettkledde dansere og ikke minst skikkelig metal-musikk.

Det dundret godt med Brølapa & Co, Strandhugg og Tripolis som avslutning av kveld én.

Vakker a cappella

Aldersforskjell gjør selvsagt at variasjonene er store, og ikke minst er det mange musikkelever fra Ole Vig videregående skole som leverer høy musikalsk kvalitet.

Av frykt for å fornærme de 20 andre innslagene, var undertegnedes favoritt på fredagskvelden a cappella-duetten «Call your girlfriend» med 17-åringene Ellen Sofie Steen og Kjersti Synneva Moen.

30 lørdagsinnslag

Etter kveld nummer en er det en ting som er helt sikkert og det er at kampen om Stjørdals-plassene under fylkesmønstringen på Frosta blir beinhard. Mange av fredagens 21 innslag (to hadde trukket seg) holdt høy kvalitet.

Lørdag ettermiddag er det klart for 30 nye innslag, og i tillegg er det også flere kunstinnslag som kjemper om juryens gunst.