Tannlegeekteparet Unni og Arne Dullum åpner praksis i Stjørdal og håper å bli kjent med mange nye og gamle kunder

Tannlege Unni Rømo Dullum var vikar for en annen tannlege på Stjørdal i fjor. Det var på nabokontoret til tannlege Per Joar Lillebo. I lunsjen benyttet Lillebo muligheten til å friste med at hun kunne få ta over hans praksis. Lillebo hadde pensjonistplaner, og mente skatvalsbyggen Rømo Dullum passet fint til å ta over.

Ærefrykt

Nå, ett år etter har ekteparet Unni og Arne Dullum brukt sommerferien på å pusse opp i lokalene til den nå pensjonerte tannlege Lillebo.

– Se, dette er det fineste kontoret i byen, sier Unni og viser fram oversikten over torget fra andre etasje i Apotekgården.

Tannlegeparet Dullum driver praksisen Tannlegene Dullum på Leütenhaven i Trondheim. Det har de gjort i 20 år nå. De er bosatt på Stjørdal, og bestemte seg for å ta sjansen når den bød seg. Nå har de kjøpt kundekartoteket til Lillebo, og det er med passe ærefrykt de skal møte Lillebos faste kunder fra 1.august. I de nyoppussede lokalene er de klare for nye og gamle tenner med alskens behov fra første august.

De har ansatt en ny tannhelsesekretær, Bergitte Risbakken fra Hommelvik. Hun starter i jobben til 1. august og kommer fra en liknende jobb i Trondheim.

Tannlegeskrekk

Unni har tatt videreutdannelse for å hjelpe pasienter med tannlegeskrekk.

– Jeg har tatt kurs i odontofobi. Det kan være litt psykologi, men en må greie å få et tillitsforhold til pasienten, sier Unni.

Hun har vært tannlege med egen praksis i 20 år. Sammen med Arne skal hun nå drive tannlegepraksis både i Stjørdal og i Trondheim.

– Arne blir å arbeide mye i Trondheim, men der har vi også ansatt en annen tannlege nå. Arne er den som tar jobben om det er snakk om kirurgi , implantat og sånne ting. Vi utfyller hverande, forklarer Unni.

– En blir ikke lei av hverandre når dere bor og jobber sammen?

– Nei. Du vet jeg ser bare ryggen på han i jobb, ler Unni og ser bort på makkeren.

De har innredet to rom med to tannlegestoler slik at de kan ta i mot pasienter samtidig. Alt utstyr er nytt og da lokalavisa var på besøk manglet kun røntgenapparat og datamaskiner.

– Vi tar i mot nye og gamle kunder. Flere kunder vi har i Trondheim sier de skal begynne å komme hit istedet. Vi skal ikke si nei til noen, og vi gleder oss til å starte opp her, sier Unni.

Håndverk

Tannleger utfører håndverk, og verken Unni eller Arne er fremmed for å ta i et tak med oppussing selv, også utenfor andres munn.

– Bortsett fra elektriker, rørlegger og sånt så har vi gjort mye selv. Vi har spaklet og malt og vi synes det har blitt fint.

– Og Lillebo? Blir han å se her framover?

– Han har ikke utelukket at han kanskje kan ta en liten tannlegetørn om det blir behov. Vi får se.