Folketallene for 2. kvartal ble presentert mandag formiddag. Tallene etter årets seks første måneder viser at det bor 23.742 innbyggere i Stjørdal, noe som er en folkevekst på 76 personer sammenlignet med 1. kvartal.

– Vi opplever hittil i år en god og stabil folkevekst på nivå med de forutgående år. Stjørdal vokser i 2. kvartal mer enn hele Sør-Trøndelag til sammen, og mangler bare noen få innbyggere til å gå forbi Tromsø som den mestvoksende kommunen nord for Trondheim, sier ordfører Ivar Vigdenes (Sp).

Byutvikling

Stjørdal er den kommunen som vokser mest i Nord-Trøndelag. Steinkjer har til sammenligning 22.018 innbyggere, som er en økning på 43 personer fra 1. til 2. kvartal.

– Med disse tallene vil jeg spå at vi passerer 24.000 innbyggere allerede til neste år, samtidig som utviklingen i antall husstander indikerer at vi kan passere det magiske 10.000-tallet på dette allerede i løpet av høsten, forteller Vigdenes.

Ordføreren er opptatt av byutvikling. Stjørdal skal bli enda større.

– Tallene bekrefter, også i antall innbyggere, at ting går i riktig retning for byutviklingen vår. Som forutsetning for, og som en bekreftelse på bolyst, er økningen i befolkningstallene både alfa og omega, understreker han.

Malvik øker

Malvik står oppført med 13.879 innbyggere etter årets seks første måneder, som er en folkevekst på 67 personer sammenlignet med 1. kvartal.

Bortsett fra Melhus er Malvik kommunen som vokser mest i hele Sør-Trøndelag.

– Det er kjempegledelig at vi blir flere malvikinger. Det viser at vi har vekst i nye innbyggere, nyetablerte bedrifter og arbeidsplasser. Det er et tegn i tiden, og Malvik er en framtidsrettet kommune, sier ordfører Ingrid Aune (Ap).

Hun synes fødselsoverskuddet på 24 er spesielt gledelig, og forteller at det viser at Malvik er en god kommune for barnefamilier.

– Og vi har satset godt på gode fellesskapsløsninger over tid, sier Ingrid Aune.

Saken fortsetter under bildet.

Malvik-ordfører Ingrid Aune er svært tilfreds med at Malvik stadig får flere innbyggere.

– Skaffe flere arbeidsplasser

For Meråker sin del er ikke tallene like lystige. Skibygda opplever en tilbakegang på 29 personer fra 1. til 2. kvartal. Totalt bor det nå 2.485 innbyggere i Meråker.

– Det er ikke gode tall, og vi skulle helst sett at det gikk den andre veien selvsagt, sier varaordfører Torfinn Krogstad (Ap).

Han har ingen god forklaring på tallene.

– Vi har en jobb å gjøre. Og det er å skaffe flere arbeidsplasser i bygda. Der må vi lykkes, og vi skal snu den negative trenden, forteller Torfinn Krogstad.

Varaordfører i Meråker, Torfinn Krogstad, er klar på at det må skaffes flere arbeidsplasser i bygda.