- Jeg synbs det er sørgelig når vi har en bane som vi driver stort sett på dugnad. Så kommer det noen og begår hærverk på banen vår! sier Tor Erik Berbu.

Natt til lørdag har nemlig noen kjørt med moped på den ene green'en, som skal være slett, fin og jevn som et golvteppe. Det er den ikke lenger.

Natt til lørdag

Tor Erik Berbu fikk melding om hærverket tidlig lørdag morgen.

- Det hadde vært folk ute og spilt til sent fredag kveld, og de hadde ikke sett noe. Hærverket må derfor ha skjedd sent på natta nett til lørdag, sier Berbu, som har det administrative ansvaret for Stjørdal Golfklubb.

Kvaliteten

Det er green fem lengst oppe mot Kindseth, som har vært utsatt for mopedkjøringen. Greenen, feltet rundt hvert enkelt hull, skal være helt jevn, slett og kortklipt. Det er kvaliteten på greenene en golfbane blir målt etter. Det er den som avgjør banens kvalitet.

På Stjørdal Golfklubbs bane er gresset på green'ene klipt ned til fire millimeter.

"Lei meg"

- Jeg blir rett og slett lei meg når jeg ser dette, sier Steinar Dybvad. Han er den i klubben som har hovedansvaret for banen.

Berbu og Dybvad regner med at det er en lokal helt, kanskje i 15-16-årsalderen, som har sveivet rundt på banen med et lettere kjøretøy. De sier også at vurdrer å politianmelde det de mener er klart hærverk på golfbanen.

Tar tid

- Hvor omfattende er skadene på banen?

- Det gror igjen. Men det tar tid å få sårene etter kjøringen til å forsvinne, sier Tor Erik Berbu i Stjørdal Golfklubb.