Det var mye folk og skikkelig sommerstemning da Malvik kulturskole og Malvik kommune tirsdag denne uka for første gang laget felles utendørs sommerfest. Et vellykket arrangement som gjerne må bli en tradisjon, sier rektor ved Malvik kulturskole, Gunnhild Breirem.

Nytt av året

Jakob Steinagard Svingen (12) og Ayaz Touti(12) fikk prøve boblefotball i regi av ungdomshusene . Foto: May Elisabeth Lund

– Vi i kulturskolen har jo hvert år hatt en sommeravslutning som vi har kalt for sommerfest. Det som er nytt av året er at vi har samlet alle i virksomhet kultur og gjort det til en større satsing der vi har fått med korpsene, Mandagsklubben, UKM, bibliotekene, Sommer-Malvik og ungdomsklubbene til å virkelig gjøre det til en storsatsing. På Midtsandtangen har vi heller ikke vært før, så det her er nytt på mange vis for oss, sier Breirem. Hun medgir at et utendørs arrangement i Trøndelag er et aldri så lite sjansespill:

–Nei, jeg vet ikke hvem som har gode kontakter den veien, men det slo til med været i kveld, og det har vært med bra med folk og god stemning.

– Jeg håper det skal bli en tradisjon. Det er verdifullt å kunne gjøre ting sammen.

Publikum så ut til å kose seg på gresset ved scenen, og noen hadde sågar sett sitt snitt til å ta med engangsgriller og grillmat. Ordfører Ingrid Aune (Ap) befant seg blant publikum. I tillegg til å supe inntrykk fra sceneutfoldelsen, hev ordføreren seg ut i det og fikk blant annet prøve seg på boblefotball i regi av ungdomshusene.

20 år med samhold

Mye fin kulturutøvelse fra kulturskolen. Foto: May Elisabeth Lund

–Dette har vært kjempeartig. Det er helt fantastisk å se på all den energien som barn og unge i Malvik har vist frem i dag. Jeg synes det er sterkt å se hvor mange som får komme til uttrykk og hvor viktig kulturen er i livene til alle på scenen og alle som sitter med klumpen i halsen og kikker på. Jeg tenker også på hvor stort ansvar kommunestyret har for å være med å støtte oppunder denne type virksomhet, sier ordføreren.

Mandagsklubben var en av flere deltakere som strålte fra scenen med sang og upåklagelig humør. Klubben for funksjonshemmede kan neste år feire 20-årsjubileum, forteller Mari Eriksen Ness, som i likhet med de fleste har vært med siden starten.

–Ja, det blir 20 år neste år, og det blir vel en eller annen feiring. Jeg skjønner ikke at det har gått så mange år. Det har vært artig, sir Mari. På spørsmål om hva den viktigste ingrediensen i suksessformelen er, er hun ikke i tvil:

–Det er samholdet, sier Mari uten å nøle.

I tillegg til underholdning fra scenen og andre aktiviteter ,kunne sommerfesten by på en barnekunstutstilling på Cafe Pæra. Utstillingen vil bli hengende utover so mmeren, forteller rektor ved kulturskolen, Gunnhild Breirem.