– Det er bestandigtrivelig å komme tilbake til Vika på dager som det her, sier Knut Wuttudal.

Forti år siden flyttet hommelvikingen til Meråker. Interessen for amerikanskebiler gjør at Hommelvik er et naturlig sted å vende tilbake til hver 4. juli.

– Jeg har vært herhvert år, og prøver å komme når det foregår noe i Vika. Når du er oppvokst iHommelvik er det spesielt å komme hit på slike dager. Nå når toget (NRKSommertoget, red.anm.) kom er det jo enda mer folk enn ellers, smiler Knut.

Biler fremfor Sommertoget

Det er likevel bilenesom trekker, og ikke Sommertoget, innrømmer han.

– Jeg har hatt mangeamerikanere. Hadde en Buick i fjor som jeg solgte, og angrer meg for det. Bilenjeg solgte står til salgs på nettet nå, og det var nummeret før jeg kjøpte dentilbake. Men jeg har lagret annonsen, så det kan ennå hende jeg kjøper den, fortellerhan og ler.

– Nå har jeg en JeepWrangler som jeg bruker i forbindelse med at jeg driver og fotograferer.

Blant de mange lekredoningene som tirsdag kveld var å beskue i Hommelvik, hadde Knut funnet seg enfavoritt; en Pontiac Silver Streak.

– Jeg er litt usikkerpå modellen men tror dette er en -47 eller -48.Tror også det er en Meråker-bil,men jeg er ikke sikker. Jeg liker at det er litt runde fasonger og ikke defirkantede flakene. Må være litt "gammelvolin" som vi kaller det, smiler Knut.

Satte sitt preg

Fortradisjonen tro satte også i år Amcar-folket sitt preg på Hommelvik sentrum medsin særegne markering av den amerikanske nasjonaldagen.

Været la ikke noensynlig demper på stemningen i og utenfor Cafe Rampa som kunne by på grillmat ogkald drikke for horder av besøkende. Et eget partytelt var rigget til foraninngangen, og det rådet en sydende stemning blant de mange som hadde kommet forå ta del i markeringen.

Ved rådhuset var detogså god stemning der lokale utøvere som Trude Bekkavik,  Deadline,SKA-frika, Kvitter fra Knotten og Vika storband underholdt publikum på det sommå betegnes som den reneste festkvelden i Hommelvik sentrum.