–  Vi har gått rundt med en gründer i magen lenge og snust på mange lokaler, sier Georg Knudsen (32).

Til våren åpner han håndverksbakeri i kafélokalet på Midtsandtangen sammen med kona Valery Hofmann (30). Paret fra Torp har nylig skrevet under en langtids leiekontrakt med Malvik kommune.

De nye driverne har bestemt seg for å skrote navnet Kafé Pæra. I løpet av de nærmeste månedene åpner de bakeri i bygget. Foto: Arkiv

– Fire interessenter ønsket å overta driften av Kafé Pæra. Knudsen og Hofmann fikk tilbudet etter en helhetlig vurdering. Konseptet, motivasjonen og kompetansen de besitter var avgjørende for at vi til slutt landet på dem, sier kultursjef i Malvik kommune, Arve Renå.

Morgenlevering av brød

Knudsen er utdannet kokk, mens Hofmann har flere års erfaring som baker. I motsetning til tidligere driver har paret ambisjoner om helårsdrift på friluftsområdet. Salg og morgenlevering av ferske brødvarer til privat næringsliv og offentlige institusjoner skal sikre basisinntekten. På dagtid legges det opp til ordinær kafédrift i lokalene.

– Vi har et håp om å få levere brød til skoler, barnehager og andre virksomheter i nærområdet. Tanken er å produsere disse varene på morgenen og drive kafé på dagen, forteller Knudsen.

Kvalitetskaffe

Paret vil tilby et bredt utvalg bakverk og et par varmretter hver dag. I tillegg er de enige om å investere i utstyr som gjør det mulig å produsere kvalitetskaffe.

– Akkurat det er viktig for meg. Jeg er interessert i kaffe og vil installere ei ordentlig kaffemaskin. Vi forhandler om en leverandøravtale med Langøra kaffebrenneri i Stjørdal. Jeg er opptatt av å bruke aktører i nærmiljøet, sier Knudsen.

Åpner før påske

Småbarnsforeldrene fra Malvik har ambisjoner om å åpne dørene i sitt nye bakeri før påske, men har ennå ikke fastsatt en dato. Valery er akkurat ferdig med fødselspermisjon og skal etter planen drive bakeriet på heltid fra åpningsdagen. Georg fortsetter i jobben som kantineleder ved Grilstad i Trondheim, men legger ikke skjul på at målet er å skape minst to arbeidsplasser etter hvert.

Tanken om å starte eget bakeri har svirret i parets hoder i en årrekke. Garasjen er full av relevante maskiner og på gårdsplassen hjemme står en konteiner med brukt konditorutstyr. Alt dette skal Hofmann og Knudsen installere i lokalene på Midtsand. Bygget skal rustes opp og oppgraderes innvendig. Kundene kan vente seg et grundig ansiktsløft.

Skroter navnet

– Vi har utrolig mange planer og ting vi har lyst til å gjennomføre. Men det første vi må gjøre er å få på plass et ordentlig kjøkken. På sikt håper vi å kunne tilby et arrangørlokale for både bryllup og konfirmasjoner. I den sammenheng har vi fått tillatelse til å reise telt utenfor dersom lokalet blir for lite. Det er også aktuelt å søke om skjenkebevilling. Vi har fått klare signaler om at det trolig ville la seg gjøre, forteller Georg Knudsen.

Navnet Kafé Pæra har de to bestemt seg for å skrote.

– Det passer ikke inn i vårt konsept. Vi har ikke bestemt oss for noe nytt navn ennå, men vil ha det klart om kort tid, sier Georg Knudsen.